Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Дідусь, який живе в лісі на Тернопільщині, отримав першу пенсію

Фото Іванни Гошій.

Історія про самітника Ярослава Рибака, який живе у лісі біля сіл Кобзарівка та Іванківці на Зборівщині, торік облетіла всю Україну. Нині йому 81 рік. Після пожежі згоріла його хатина, сам постраждав, тож потребував допомоги. Небайдужі придбали для нього вагончик, привезли харчі, нарубали дров. Староста села Іванківці подбав про оформлення пенсії, адже досі самітник обходився без грошей. Днями пан Ярослав отримав першу пенсію.

Торік восени староста села Іванківці Володимир Корнутяк переконав самітника з лісу поїхати до Тернополя і виготовити паспорт та ідентифікаційний код, оскільки всі його документи згоріли. Паспорта України чоловік раніше взагалі не мав, лише – радянський.

“Нарешті пан Ярослав отримав пенсію! – розповідає староста. – Хоча й мінімальну, але зможе щось собі купити найнеобхідніше, почуватиметься впевненіше. Потрібен був час, щоб оформити й відновити документи. Пенсію оформили через наше поштове відділення. Заносимо кошти до лісу. Передали чоловікові перші гроші, відразу замовив мішок цукру. “Бджоли нездало вийшли з зими, треба солоду”, – попросив. Подбаємо! За зиму пан Ярослав ніби трохи відновив здоров’я – бадьорий. До нього час від часу навідується один мешканець Іванківців, навіть під час лютих морозів провідував. Я також при можливості заїжджаю до лісу, привожу харчі. Не маємо права залишати старенького сам на сам, бо він уже в віці, нездужає”.

Ярослав Рибак самотньо мешкає в лісі вже три десятиліття. Родом – із селища Залізці. Важко повірити, але відлюдько має вищу освіту, під час служби в армії об’їздив пів світу — був на Кубі, в Єгипті, у Сирії, в Росії. Працював у ДТСААФ, навчив керувати автомобілем ледь не пів району. Трудився на цегельному заводі. Та раптом вирішив перебратися подалі від цивілізації.

Тієї ночі, коли прилетіли перші ракети, Євген якраз перебував на службі: історія лейтенанта — Героя перших боїв за Харків

“Йому назавжди буде рівно 30 років”: загинув справжній воїн з Тернопільщини (ФОТО)