Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Таємнича історія”: на Тернопільщині з рейсового автобуса поцупили пробірки з кров’ю? (ВІДЕО)

Детективна історія на Тернопільщині – тамтешня поліція на офіційному сайті виклала повідомлення про крадіжку пробірок із кров’ю, котрі буцімто передавали з районних лікарень рейсовим автобусом у Тернопіль для дослідження.

Повідомлення про зникнення аналізів по дорозі до лабораторії інформувало, що матеріали перевозив звичайний пасажирський автобус “Долина-Тернопіль”. Невідомий чоловік підійшов до автобуса, назвався представником лабораторії і забрав передачу, однак до лабораторії він стосунку не мав.

Наступного ранку ця інформація зникла із сайту поліції так само загадково, як і пробірки з кров’ю – з автобуса. Але журналісти встигли скопіювати повідомлення та вирушили до районної лікарні, з якої нібито і передавали пакунок з пробірками.

Лаборантка Козівської лікарні, яка якраз тягне кров з пальця пацієнта, запевняє – всі аналізи, окрім як на СНІД, вони роблять на місці. Тож із поліцейським повідомленням журналісти йдуть до керівника закладу. Чоловік запевняє, що автобусом перевозили кров не їхніх пацієнтів – і веде журналістів назад у лабораторію. Її завідувачка пояснює – у лікарні орендують кабінети для збору крові ще й приватники:

“Їхнє завдання – доправити до місця цього, де зробиться і будуть результати. Ну, я знаю, що вони завжди користувалися автобусом, бо їм так дешевше”.

Журналісти прямують на інший бік лікарні — у кабінет представництва однієї з приватних лабораторій. Саме звідти, за даними джерела у правоохоронних органах, і скаржилися на крадіжку пробірок та майже 1,5 тис. гривень – ймовірно, вартості досліджень. Але тут журналістам не раді: “Ніяких коментарів”.

Відхрещується від пробірок із кров’ю і водій автобуса:

“Ми передачі не перевозимо, ми не “Укрпошта””.

Однак буквально за хвилину вже тримає в руках документи, які просить передати якась жінка.

У приватній лабораторії Тернополя, в яку і прямували викрадені кров та гроші, журналістів уже чекають – і просто на порозі фотографують посвідчення. Довірена особа одразу каже, що заяву у поліцію писала його дружина, яка і мала забрати посилку, але з’ясувала, що її забрав хтось інший. Проте, запевняє чоловік, щезли лише папери, а про кров і гроші жінка збрехала.

“Відправили документи, а написали, що там були аналізи, ну, думали, що пошвидше там відреагують працівники міліції”, – пояснив представник приватної лабораторії Богдан Бабій.

У лабораторії переконують, що з їхніх п’яти пунктів у райцентрах пробірки завжди відправляють кур’єром на авто. Ємкості пластикові, герметичні і спаковані у термосумку, проте іноді роблять виняток.

“Не можна передавати автобусом аналізи, так не повинно бути, але якщо, припустимо, в холодильну сумку поставлять цей аналіз і передададуть автобусом, щоб за годину часу зробити людині, я рахую – це виправдовує”, – каже Богдан Бабій.

Питання, чи доїдуть ці аналізи до лабораторії і чи безпечне сусідство з чужою кров’ю для пасажирів — лишилися відкритими. Як і те, чи продовжить поліція розслідувати крадіжку після того, як з’ясує, що медики її обманули.

Детальніше дивіться у відео “ТСН”.

 

У Тернополі таксист, який грубо порушив правила, сам звернувся у поліцію (ФОТО)

Тернопільські студенти, мандруючи світом, руйнували стереотипи про Україну (ФОТО)