Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Державне бюро розслідувань підготувало проєкт підозри Порошенку

Про це повідомляє прес-служба правоохоронного відомства.

Позиція ДБР
Зважаючи на високу увагу суспільства до стану досудового розслідування кримінальних проваджень, учасником яких є п’ятий президент України, інформуємо, що слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань скерували до Генеральної прокуратури України проєкт повідомлення про підозру п’ятому президенту України.
Проєкт підозри підготовлено та направлено до прокуратури в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливого неправомірного впливу на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя у березні-травні 2019 року. У документі іде мова про підозру п’ятого президента України у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 109 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.
Крім цього, слідчі ДБР направили до прокуратури проєкт подання до Верховної Ради України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Петра Порошенка, який є чинним народним депутатом України.

Позиція захисту Порошенка
Адвокат п’ятого президента Петра Порошенка Ігор Головань заявляє, що проєкт повідомлення про підозру Порошенкові є замовленням Росії та спробою перешкодити йому провести зустрічі з іноземними лідерами у Хорватії та Канаді.
Він також додав, що поспіх Труби і “його наставника” Портнова обумовлений ще й тим, що 15 листопада Шевченківський суд зобов’язав ДБР розглянути клопотання про закриття саме цього провадження.
На думку адвоката, підготовка проєкту підозри є спробою Труби ухилитися від виконання судового рішення.

Розшукують тернополянина, який вийшов з дому і зник безвісти (ФОТО)

У Тернополі відбудеться ще один хакатон