Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопіль переміг у престижному всеукраїнському конкурсі

У столиці України під час щорічної церемонії нагородження міст-лідерів з впровадження інноваційних рішень в інфраструктуру, Тернопіль отримав нагороду у номінації «Відкрите інноваційне місто».

Нагородження відбулося в рамках Kyiv Smart City Forum 2019 – одного з головних подій Східної Європи та унікального місце зустрічі для екосистеми розумних міст.

У Тернополі працює система відкритої влади

Це найпрестижніша номінація у рамках Kyiv Smart City Forum 2019. Висококваліфіковане журі у складі науковців-урбаністів, архітекторів та бізнес-експертів України проаналізувало 102 конкурсні заявки. Відповідно до результатів конкурсу, Тернопіль визнаний найуспішнішим у залученні жителів до процесів управління містом на основі використання інформаційно-комунікаційних технологій.
Тернопіль вже другий рік поспіль перемагає на конкурсі Smart City. Попередня нагорода – у номінації «Найкраща транспортна модель міста 2018 року».
За словами міського голови Тернополя Сергія Надала, розвиток сучасного міста – це відкритість влади, інновації та активність громади.
«Відкритість влади, інновації та залучення громади до управління містом – на цих трьох китах базується розвиток сучасного європейського міста. І Тернопіль чітко дотримується цієї формули. Тому ми надзвичайно горді за те, що експертне середовище високо оцінило Тернопіль на всеукраїнському рівні», – підкреслив Сергій Надал.

Громада у смартфоні

За оцінками Асоціації міст України, Тернопіль сьогодні є прикладом для наслідування для більшості українських міст.
«Доки на центральному рівні говорять про запровадження «розумних» технологій «держава у смартфоні», у Тернополі вже декілька років поспіль реалізовують концепцію цифрової демократії – «громада у смартфоні». Не говорять, а діють. Запроваджують електронні сервіси та механізми прямого народовладдя», – заявив голова Асоціації міста України Павло Козирєв.

Транспортні інновації
На завершення Smart City Forum, міський голова Тернополя презентував транспортні інновації у Тернополі, як складової трансформації міста у розумне.
Сергій Надал, зокрема, розповів про влаштування розумних зупинок та системи сповіщення пасажирів, спостереження за рухом громадського транспорту в режимі реального часу, про забезпечення безкоштовним проїздом учнів, студентів і усіх пільговиків та переваги впровадження «Електронного квитка» у міському транспорті.

«Якщо порівняти 2017 рік, коли частка пасажирів, які сплачували за проїзд у міському громадському транспорті безготівковою формою розрахунків, складала лише 2%, то в 2019 році уже 60% жителів міста розраховуються за проїзд Картками тернополянина», – наголосив Сергій Надал.
Успішне впровадження у Тернополі персоніфікованого електронного квитка підтвердив і модератор дискусії, керівник програми розвитку інфраструктури українського інституту майбутнього Володимир Шульмейстер. Він висловив сподівання, що, на прикладі Тернополя, система ближчим часом запрацює і в інших українських містах.
Нагадаємо, нещодавно під час всеукраїнського Open Data Forum 2019 (головна подія року у сфері відкритих даних), Тернопіль було визнано переможцем серед міст України за досягнення найвищих стандартів публікації відкритих даних міськими органами управління.
Віра СОТНИК

На Форумі нових можливостей кращі студенти ТНЕУ отримали премії від “Креатор-Буду” (ФОТО)

Через потепління вимкнуть опалення в дитсадках та лікарнях Тернополя