Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянам пропонують працювати за шість тисяч гривень

Середня зарплата, яку пропонують тернопільські роботодавці, становить близько шести тисяч гривень. Найвище оплачують роботу будівельників – 18 тис. грн.; водіїв тролейбусів – 15 тис. грн.

Робітники залишаються у пріоритеті на ринку праці Тернопільщини, – каже заступник директора обласного центру зайнятості Олександра Островська. А загалом на Тернопільщині зареєстровано понад 2000 вакансій.

«Станом на 1 жовтня 2019-го актуальними були 2098 вакансій, у тому числі для кваліфікованих робітників з інструментом – 459. Роботодавці найбільше потребували працівників робітничих професій – це продавці, кухарі, водії, оператори котельні, машиністи (кочегари) котельної, монтери колії, офіціанти, водії тролейбуса, слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів, швачки, охоронники, пекарі. Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 5825 грн.

Найвищий розмір оплати праці пропонується у вакансіях для інженерів-будівельників – 18 тис. грн. Також високий рівень заробітної плати – по 15 тис. грн. пропонується для водіїв тролейбуса і майстрів з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів».

Втім, на Тернопільщині залишається високим попит на фахівців з досвідом роботи – інженерів, лікарів, вчителів закладів освіти, бухгалтерів, вихователів, медичних сестер, менеджерів. Проте рівень оплати праці таких спеціалістів залишається невисоким, пише “ЗЗ”.

На Тернопільщині батьків нареченої обікрали на саме весілля

В “Бункермузі” відбудеться цікава імпреза