Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Стало відомо, скільки податків за власне майно заплатили тернополяни

Упродовж січня-вересня 2019 року власники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Тернопілля 89 млн 591,9 тис. гривень. Це перевищило очікувані надходження на 13,3 млн гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 24,4 млн гривень.
Трохи більша частка сплати припадає на власників нерухомості – юридичних осіб, що становить 56 відсотків від сплаченого платежу. Вони сплатили понад 50 млн 579,3 тис. грн податку на нерухоме майно. Приріст до січня-вересня минулого року склав 11,5 млн грн, або плюс 29,6 відсотка.
Мешканці області сплатили за нерухомість майже 39 млн 12,6 тис. грн цього платежу, що перевищило минулорічні надходження дев’яти місяців на 12,9 млн гривень.
Нагадуємо, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачують фізичні та юридичні особи, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості.
Юридичні особи самостійно визначають суму податку до сплати у декларації та сплачують податок за 2019 рік. Фізичним особам податок нараховують органи фіскальної служби, вручаючи їм податкові повідомлення-рішення. Громадяни в поточному році сплачують податок на нерухомість за об`єкти, що були у володінні в 2018 році

На Тернопільщині сільський голова врятував від страшної смерті свою сусідку (ВІДЕО)

Оновлення команди Сергій Надала: «На керівні посади у виконавчі органи міської ради йдуть молоді професіонали»