Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині у найближчу добу прогнозують сильний туман

Водіїв просять бути обережними.

За повідомленням Тернопільського обласного центру з гідрометеорології, 17 жовтня в Тернопільській області і Тернополі вночі та вранці очікується туман, видимістю 200-500 м.
Туман — це природне явище, що трапляється доволі часто і є одним з найнебезпечніших для автомобілістів. Туман є однією з причин автомобільних аварій.
Якщо дальність видимості є 500–1 000 м, то туман вважається слабким, 50–500 м — помірним і менше 50 м — сильним.
Сильний туман найбільш небезпечний при проїзді перехресть і особливо залізничних переїздів. Через нього водій не бачить дорожніх знаків, погано помічає світлові сигналізації. У тумані відбувається ушестеро разів більше наїздів на перешкоди, ніж за такий же час без нього.
Окрім зниження видимості, туман здатний піднести автомобілістам іще низку проблем.
По-перше, при низькій видимості важко визначити реальну відстань до об’єкта. Іноді буває неможливо зрозуміти, їде або стоїть зустрічна машина, бо просто біла пляма до певного моменту.
По-друге, у тумані спотворюються кольори. У сильному тумані жовтий колір здається червоним, а зелений — жовтіє. Тому, потрапивши в туман, будьте уважні на регульованих перехрестях. Переконайтеся, що на світлофорі загорівся саме зелений колір, адже в такій ситуації краще не поспішати, ніж потрапити в ДТП.
Коли немає нагальної потреби, то краще утриматись від поїздок автотранспортом, а прогулятися пішки.

Сергій Надал: Степан Бандера — символ боротьби за Україну

У Тернополі з’явився новий бювет