Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині батьків нареченої обікрали на саме весілля

Поки молоді та їх рідні святкували весілля у Івано-Франківську, будинок батьків нареченої у селі Голгоче Підгаєцького району обікрали.

Це сталося у ніч на 14 жовтня. Батьки повернулися з весілля о 5.00 і побачили, що у їх будинку хтось побував. Зникли гроші та золоті прикраси. Зокрема, 1000 доларів, з яких 600 подарували доньці на весілля родичі, які не змогли бути на святкуванні. А також вкрали золоті сережки та печатку нареченої, позолочені ложечки, які ще в школі їй подарували подруги.

– Окрім того, вкрали ще 400 доларів, які син відклав на ремонт батькової машини, мою стару золоту обручку і дві золотих коронки, золотий кулончик, який мені подарувала невістка, – розповідає потерпіла Марія Радіонова. – А от чоловіків кулончик чомусь залишили у коробочці, чи забули його взяти чи не встигли. До речі, всі прикраси витягали з коробок та обгорток, щоб менше займали місця.

Жінка має багато питань до поліції. Каже, що правоохоронці нічого не роблять аби знайти зловмисників.

Залізли через відчинене вікно 

– Коли ми приїхали додому о 5.00 і побачили крадіжку, одразу викликали поліцію, – зауважує пані Марія. –  Адже знаємо, що у такому випадку не можна ні до чого торкатися, а одразу телефонувати на 102. Так і зробили. А нам сказали, чому так рано подзвонили, мовляв всі сусіди ще сплять, кого опитувати. Поліція “щиро” працювала, пішли до моїх сестер знімати відпечатки пальців, до сусідів-калік, які навіть поріг переступити не можуть. В мого сина, невістки, племінника, всіх нас.  Я кажу, чому з гаманця не знімаєте, звідки вкрали гроші . А вони кажуть, там відпечатки можуть і не відбитися, бо злодії були в литих рукавицях. Навіть не дивилися на цей гаманець. 12 годин працювали, не знаю, що шукали. Знайшли синові сліди під хатою, бо він робив козирок при вході в будинок на весілля. Більше ніяких слідів не знайшли, певно, ті злодії на крилах прилетіли. Хоч хлопці в селі бачили чужу машину в 1.00  і сказали про це дільничному. У центрі села у двох магазинах є три камери спостереження. Поліція навіть не постаралася взяти з них відео. Два дні стояли в наряді в Голгочах і “паслися” на машинах. Не шукали наших речей і у ломбарді.

Вже минуло більше тижня, але з поліції ніхто не дзвонив досі, додає Марія Радіонова. Лише сказали, що обікрали будинок за чиєюсь “наводкою”.

– Нас 3 місяці не було дома і ніхто сюди не ліз, бо доларів у хаті не було, – каже жінка. – А тепер виходить лишили ті гроші дома злодіям.

Марія Радіонова додає, що залізли у будинок через вікно, яке чоловік відчинив зсередини, а з вулиці була москітна сітка. Мовляв, того ніхто не бачив, бо вікно від городу.

– Ми просили привезти собаку-пошуківця, готові були навіть заплатити, – каже пані Марія. – Але нам сказали, що це невеликі збитки. 1000 доларів і золота десь на 30000 грн – для нас це багато, бо ми все життя важко працювали і нічого не отримали даром.

Є кілька підозрюваних

За коментарем з цього приводу журналістка “Терміново” звернулася у відділ комунікації поліції в Тернопільській області. Там підтвердили, що такий випадок справді був у селі Голгоче . А також зауважують, що у будинку були весільні пляцки і щоб вони не зіпсувалися, господарі залишили повністю відчиненим вікно, яке закривала лише москітна сітка. Відтак, злодії легко залізли у помешкання.

– Відбитків пальців правоохоронці не зафіксували, адже зловмисники працювали в рукавицях. Виявили лише їхні сліди, – каже начальник відділу комунікації поліції в Тернопільській області Сергій Крема. – Причетним до злочину може бути або хтось з цього села, а воно велике, там проживає близько 2500 чоловік, або хтось із сусіднього. Зараз є кілька підозрюваних у цьому злочині, з якими працюють правоохоронці. Розслідування злочину тривалий процес. За цим фактом порушене кримінальне провадження за ст. 185 ч. 3 – “Крадіжка, поєднана з  проникненням у житло”. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових рішень.

Правоохоронці просять усіх подбати про безпеку свого житла, коли їдете на весілля, в гості чи у відпустку.

– Зазвичай весілля святкують десь у ресторанах. І часто буває, що після того, як обдарували молодих, всі гроші згортають в хустку і залишають дома, – каже Сергій Крета. – Цим і користуються злодії. Радимо не тримати грошей дома під матрацами, а ховати їх у надійне місце. Для цього можна орендувати камеру схову у банку, залишити кошти у сейфі чи у людей, яким довіряєте – батьків чи інших родичів. А також варто встановити у помешканні сигналізацію.

Джерело: “Терміново”.

У Тернополі сестра просить допомогти розшукати брата (ФОТО)

Тернополянам пропонують працювати за шість тисяч гривень