Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Михайло Цимбалюк: Добровольці, волонтери, п’ять років очікували Закону про статус УБД (ВІДЕО)

Сьогодні, 29 жовтня Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроект про надання статусу та соціальних гарантій окремим особам із числа учасників антитерористичної операції. Його підтримали 318 народних депутатів з усіх парламентських фракцій.
“Сьогодні у цій залі і з цієї трибуни йде суперечка: хто автор цього законопроекту. Автори цього законопроекту – це добровольці, волонтери, які п’ять років очікують цього законопроекту. І дуже сумно, що на шостому році війни сотні волонтерів не дочекалися цього закону, вони пішли у вічність. А їхні родини оббивають чиновницькі пороги, добиваючись елементарного – поваги і визнання дітей родинами учасників бойових дій. Сьогодні я впевнений, що ця зала продемонструє єдність заради майбутнього. Тому що саме ці люди – добровольці стали першими на рубежах захисту України у той час, коли українська армія ще формувалася. Слава нашим добровольцям і слава Україні!” – про це із парламетської трибуни заявив депутат від ВО Батьківщина Михайло Цимбалюк.
Законопроект передбачає надання статусу учасників бойових дій українцям, які самоорганізувалися та об’єдналися у добровільні формування, які активно брали участь у бойових діях не менше ніж 30 календарних днів (незалежно від перерв), але не увійшли до складу офіційних військових формувань.

Відремонтований Гаївський міст буде на декілька метрів вищим, аніж був до цього (ФОТО)

На Тернопільщині з’явилися громадські радники