Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Дифтерія на Тернопільщині: що слід зробити мешканцям краю

Нагадаємо, у 47-річного жителя Тернопільщини підтвердився діагноз дифтерії. Чоловік контактував з трьома людьми. На місці зараз проводять профілактичні заходи.

Чоловік, у якого виявили дифтерію, вакцинувався у 2017 році. Втім, від зараження це його не вберегло. Однак допоможе перенести хворобу у легшій формі, – повідомили в управлінні охорони здоров’я ОДА.

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я 2015 – 2019 років Уляна Супрун закликала українців переглянути календар щеплень і провести необхідні ревакцинації. Оскільки дифтерія – смертельно небезпечна хвороба, через неї тисячі українців померли у 90-их роках.

«Якщо ви ще досі не вакцинувалися проти дифтерії самі та не зробили щеплення дитині, зараз саме час не лише про це подумати, але й запланувати найближчим часом візит до вашого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра і отримати свій захист. Дифтерія — гостре інфекційне захворювання, що передається повітряно-крапельним механізмом. Джерелом інфекції є хвора людина або носій Corynebacterium diphtheriae, яка виділяє токсин. Інкубаційний період хвороби триває 3-10 днів. Трапляються випадки, коли людина може бути носієм збудника протягом певного періоду часу, але не хворіти. В цьому полягає одна із небезпек дифтерії — людина тривалий час може бути заразною, але про це ніхто не буде знати. Дифтерія страшніша за кір, бо смертність від неї набагато вища».

СТЕЖТЕ ЗА ЦІКАВИМИ ТА ОПЕРАТИВНИМИ НОВИНАМИ У TELEGRAMІ.

За інформацією МОЗ, з тисячі хворих помирає від 50 до 100 людей. CDC повідомляє, що 99% людей, які мають щеплення від дифтерії, не хворіють.

Симптоми дифтерії: біль у горлі, підвищена температура, набряки слизової ротоглотки, наліт на мигдалинах сірого кольору, сиплий голос, набряк шиї та збільшення лімфатичних вузлів. Також у горлі людей, що захворіли, з’являються плівки, які можуть ускладнювати дихання та ковтання.

Джерело: “ЗЗ”.

Чому гаряча кава і нерозпаковані цигарки: у Тернополі п’яний покупець вчинив погром у магазині

Тернополян просять допомогти перезимувати бабусі (ФОТО)