Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Великій Березовиці знайшли “РГД-5” (ФОТО)

1 жовтня о 17:30 в селищі Велика Березовиця Тернопільського району, на території одного з приватних домогосподарств, під час земляних робіт виявили ручну гранату РГД-5, післявоєнних часів. Про небезпечну знахідку люди повідомили рятувальників, зателефонувавши на номер «101».

До місця події направлено групу піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Тернопільській області. Після детального обстеження прилеглої до місця знахідки території фахівці знищили вибухонебезпечний предмет, з дотриманням всіх необхідних заходів безпеки, безпосередньо на місці виявлення. Адже в зв’язку з тим, що він був пошкоджений існувала загроза вибуху під час його подальшого транспортування.

Всього з початку року на території Тернопільської області працівниками ДСНС виявлено та знешкоджено 2509 одиниць боєприпасів.

0222.jpg

Управління ДСНС України у Тернопільській області застерігає: громадяни, пам’ятайте, якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпас, або є підозрілим – не торкайтеся його! Про знахідку негайно повідомляйте рятувальникам, зателефонувавши за номером телефону «101». Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків.

Порахували середню зарплату українців: найменше заробляють на Тернопільщині

Тернополянин обікрав ювелірну майстерню