Тернополяни стали споживати менш калорійну їжу?

Про це йдеться в дослідженні Головного управління статистики у Тернопільській області.
За даними балансових розрахунків фондів споживання основних сільськогосподарських продуктів, у 2018р. в області в розрахунку на одну особу спожито 272 шт яєць, 231 кг молокопродуктів, 160 кг картоплі, 159 кг овочів та баштанних, 94 кг хлібних продуктів (хліб та макаронні вироби в перерахунку на борошно, крупи, борошно, бобові), 49 кг плодів, ягід та винограду, 47 кг м’яса та м’ясних продуктів, 25 кг цукру, 13 кг олії, 8 кг рибних продуктів. У 2018р. порівняно з 2017р. в області зросло споживання плодів, ягід та винограду (на 4 кг), а також незначно рибних продуктів (на 0,4 кг) і олії (на 0,1 кг). Споживання інших продуктів скоротилося.
Однак, мешканець області за рік спожив значно більше, ніж у середньому по Україні, молочних продуктів (на 34 кг) та картоплі (на 21 кг). Разом з тим, на Тернопільщині спостерігається нижчий рівень споживання, ніж по країні загалом таких продуктів як: фрукти (на 9 кг), м’ясо та хлібні продукти (на 6 кг), цукор та овочі (на 5 кг), риба (на 3 кг), яйця (на 3 шт).
Калорійність середньодобового раціону мешканців області в 2018р. становила 2649 ккал, що на 95 ккал менше порівняно з 2017р. та на 57 ккал менше, ніж у середньому по Україні.

Автор: Halas

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *