Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Сказ на Тернопільщині: кіт жорстоко покалічив своїх господарів

Відразу два випадки сказу зафіксовано на Шумщині. Цього разу карантинні обмеження введенні у селах Бриків та Рохманів, відповідно, з 2 та 9 жовтня.

Як інформує “Shumsk“, причиною цього стали позитивні результати лабораторних досліджень біологічного матеріалу загиблих тварин, які підтвердили, що ті були носіями небезпечної, а у крайніх випадках і смертельної – сказу. Та якщо у Рохманів зайшов хворий на сказ лис – саме ці тварини є основним носієм захворювання в природі, то у Брикові непритаманну агресивну властивість проявив домашній улюбленець – кіт. Пухнастик, прийшовши додому, накинувся з укусами на своїх господарів.

З початку року це третій випадок сказу в районі. Раніше аналогічний випадок з котом стався у Цеценівці.

Про це повідомив Роман Баглай – начальник Шумського районного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області:

“У випадку нехарактерної поведінки домашніх улюбленців: проявів агресії, нападів із намаганням покусати людину чи іншу істоту будьте обережні, то є суттєві ознаки того, що тварина хвора на сказ. Потрібно насторожитися і тоді, коли лиси серед білого дня заходять у села, не бояться людей, намагаючись напасти на них. У таких випадках потрібно негайно ізолювати тварину і звернутися до ветеринарів”.

Уже відомо, коли на Тернопільщині відбудуться вибори

Тимчасово змінюють графік руху потягу «Львів-Тернопiль»