Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Народна любов: рейтинг Зеленського б’є рекорди довіри

Діяльністю Володимира Зеленського на посаді Президента задоволені 71% українців. Про свідчать дані соціологічного опитування групи”Рейтинг”, проведеного 6-10 вересня.

11%  опитаних – протилежної думки, 18% – не змогли сформувати своє ставлення до нього. У порівнянні із липнем ц.р. рівень задоволеності роботою Глави держави зріс майже у півтори рази(!).
29% позитивно оцінюють роботу очільника Уряду О.Гончарука, з іншого боку 11% – негативно. Дві третини ще не змогли дати оцінок новому Прем’єр-міністру.
Роботою новообраної Верховної Ради задоволені 39% респондентів, незадоволені – 16%. Не змогли оцінити – 45%.

Абсолютна більшість опитаних (понад 90%) підтримують ініціативи стосовно дострокового припинення повноважень народного депутата за кнопкодавство та прогули, зменшення кiлькостi народних депутатiв з 450 до 300 та зняття депутатської недоторканностi.
Більше 70% підтримують надання законодавчої ініціативи громадянам України, розширення повноважень Президента щодо призначення керiвникiв Нацiонального антикорупцiйного бюро (НАБУ) та Спецiалiзованої антикорупцiйної прокуратури (САП), а також збiльшення кiлькостi уповноважених з прав людини (омбудсменiв). Близько двох третин виступають за закрiплення в Конституцiї норми про вибори народних депутатiв за пропорцiйною виборчою системою та скасування адвокатської монополiї.
55% респондентів вважають, що справи в Україні йдуть у правильному напрямку, 18% – у неправильному, 26% – не визначилися з цього питання. Найкраще оцінюють напрямок розвитку країни на Заході та Півдні, відносно гірше – у Центрі та на Сході. Більш оптимістичною залишається молодь та виборці «Слуги народу». Натомість відносно більше песимізму спостерігається серед найстарших та симпатиків партій «Європейська Солідарність» та «Опозиційна платформа”.

У Тернополі активно будують громадські об’єкти попри скруту

Депутати пропонують підняти прожитковий мінімум: кому і на скільки