Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Громада із Тернопільщини бере участь у шоу “Громада на мільйон”

Теребовлянська громада братиме участь у шоу “Громада на мільйон.

11 вересня у Києві відбулася презентація нового сезону соціального реаліті  «Громада на мільйон. Спеціалісти», а 14 вересня прем’єра на телеканалі 1+1.

У 2018 році на телеканалі 1+1 вийшло соціальне реаліті «Громада на мільйон», у рамках якого об’єднані територіальні громади створювали проекти для поліпшення життя в регіонах та змагалися за інвестиції. 14 вересня стартує другий сезон, у центрі уваги якого стають фахівці із різних громад України та закордону. Глядачі спостерігатимуть за їхнім обміном та познайомляться з людьми, які власними ідеями намагаються змінити життя своїх селищ або містечок. У новому сезоні беруть участь 16 громад, 5 з яких  – іноземні. ЗВ рамках обміну фахівців із туризму, до громади міста Теребовля приїде очільниця відділу культури й туризму Новоград-Волинської,  а на її місці опиниться молодий та креативний директор, який уміє заробляти гроші на всьому. Фахівець у галузі готельної справи із Білоберізки керуватиме лакшері-закладом у Німеччині, а гуру з питань культури Мереф’янської громади побачить, як організовують фестивалі у Франції.

Під час презентації учасники вперше побачили фрагменти телепрограм, у яких вони брали участь, а також поділилися враженнями та результативністю своїх обмінів.

Вячеслав Негода, заступник міністра розвитку громад та територій:

“Дуже приємно згадувати емоції минулого сезону “Громад на мільйон”. Це була найцікавіша програма – вона у всіх викликала емоції, вона йшла від сили людського духу, який пробуджувався в тих громадах. Аудиторія, яка спостерігала за цими змаганнями, була надзвичайно широкою. Це унікальні люди. Ми побачили, що в наших громадах є величезний потенціал, енергія, яка багато років була закритою. Утворити громаду чи тисячі громад – це не головне. Справді важливо об’єднати людей навколо ідеї розвитку, пошуку цікавих проектів, побудови свого майбутнього за рахунок власного потенціалу, особливо людського. Головну мету програма виконала – дала віру не тільки тим громадам, які брали участь, а й зародила ті зерна віри, що громада може дуже багато зробити. Я впевнений, і минула програма і ця відіграють дуже велику роль в процесі децентралізації як місії, яку ми маємо виконати для розбудови України”.

У Тернополі водії далі п’ють алкоголю і сідають за кермо. Патрульні спіймали двох (ФОТО)

Потрійна аварія на Тернопільщині: травмувалася дитина з Львівщини (ФОТО)