Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Врятувала від нестерпного болю”: на Тернопільщині живе бабуся із унікальними здібностями (ФОТО)

Лише у неділю чи у свята можна піти до місцевого храму св. Архістратига Михаїла і хоч трішки відпочити від важкої щоденної праці. Вкрите зморшками обличчя багато про що говорить. Так, час залишив своє тавро – сивину. Бувало, що й крихти бережно збирала. Нині бабуся Софія у селі – одна з берегинь скарбниці знань і традицій. А про свою долю розповідати могла б довго. Справді, наші бабусі з дідусями прожили нелегке життя: війна, післявоєнна розруха, колгоспи…

Заслужила вона повагу від односельців ще й тим, що багатьом допомагала позбутися бешихи, або як кажуть у народі, – рожі. Та й не тільки односельці звертаються до неї за допомогою, сюди приїжджають з навколишніх сіл чи Тернополя. Ще нікому не відмовила. І завжди знайде кілька хвилин, щоб промовити до відвідувачів добре слово.

Про бешиху (загальне гостре інфекційне захворювання з явищами обмеженого запалення шкіри) відомо ще 3 тисячоліття тому. Від неї через ускладнення померли відомі люди: король Данії Фредерік VII, королева Швеції Христина, Папа Римський Григорій ХVI.

Не дуже віриться в різні знахарства: коли є проблеми зі здоров’ям, то треба звертатися до лікарів. Але цього разу, незважаючи на медикаментозне лікування, біль так допік журналісту, що махнув рукою: гірше вже точно не буде, інформує “Свобода“.

До будинку той ледь зміг дійти. І варто зауважити, що вже під час першого “випалювання рожі”, він відчув, у якому місці саме болить, там сильно запекло. Згодом біль повністю припинився, хоча, заради правди, треба сказати, що журналіст одночасно приймав і антибіотики.

Наостанку він запитав пані Софію, чи можна було б до неї звернутися, якби у когось з читачів виникли подібні проблеми. Тож про всяк публікуємо її номер телефону – 295760. Але краще – будьте здорові!

У центрі Тернополя буде ускладнений рух

У Туреччині на курорті вбили жінку з України (ФОТО)