Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Був депутатом – голосував «за», став активістом – виступає «проти»: досвід тернопільського “активізму”

Нема проблеми – створи її

Тернопіль сколихнула чергова хвиля боротьби за “зелені насадження”. Минулого тижня позбавлений статусу депутата міськради Іван Сороколіт засвітився у акції за збереження скверу на Східному. З першого погляду все виглядає досить гарно. Депутат описує проблему про те, як намагаються забудувати сквер. Все було б добре, якби не кілька дрібниць, які кардинально змінюють картину.

Адже будучи депутатом міської ради 28 квітня 2015 року Іван Сороколіт  голосував за ухвалу “Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по зміні цільового призначення площею до 0,5га за адресою вул. Слівенська”. З результатами голосування можна ознайомитись на інтернет сайті міської ради у розділі «Рішення сесії 2004-2017)» – Сесія від 28.04.2015 року. Це саме те місце, де вже цього року громадські “активісти” втративши статус депутата “боролися за сквер”. Виходить, що депутат Сороколіт виступає “ЗА” забудову . А активіст Сороколіт вже виступає категорично “ПРОТИ”. І, що головне, “активіст” Іван Сороколіт жодного слова про своє голосування учасникам акції на “Східному” не сказав.

Це трапилось не вперше. 12 грудня 2012 року Іван Сорокаліт т голосував за будівництво у парку Національного відродження. А пізніше так само активно боровся з його забудовою.

Складається враження, що “активісти” діють за старим принципом пропагандиста: “Нема проблеми? Створи її і “успішно вирішуй” і всім про це розповідай”.

У вирі скандалу, коли Сороколіта  виключали з лав “Свободи”, та позбавляли депутатського статусу, повилазило багато таємниць.  Сороколіт стверджував, що  виключили за відмову голосувати за генеральний план. Така думка могла б існувати, якщо б ці депутати гонорово прийшли на сесію і проголосували “ПРОТИ”. Але вони не прийшли. А просто прогуляли сесійне засідання, де було ухвалено генеральний план.

Коли програв вибори – потрібен скандал

Чому ж зараз “активісти” включилися у активну боротьбу за зелені зони? Очевидно, бо це благодатна тема, яку завжди підхоплять люди, особливо ті, що керуються емоцією. Колишній депутат дуже невдало закінчив останні вибори. “Сила людей”, яку очолив Сороколіт, заледве набрала 0,51 % Цей результат народного волевиявлення і показує реальну вагу “активістів”. Вони просто нікому не цікаві.  А тому потрібен скандал, який приверне увагу до себе…

Петро Мельник

За матеріалами видання Реально

 

Чортків в часи Прекрасної Епохи (ФОТО)

Тернопільська студентка – чемпіонка світу з пауерліфтингу!