Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Зеленського хочуть знати геть усі доходи українців, які отримують субсидії та інші виплати

Мінфін розробив законопроект, яким дозволяється обмін інформацією між різними відомствами про українців для перевірки пенсій, субсидій, допомог, пільг та інших соціальних виплат. Проект закону розміщений на сайті Міністерства фінансів України.

Як зазначається в пояснювальній записці до законопроекту, обміну інформацією повинен буде проходити між Мінфіном, МВС та центральними органами виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра фінансів України та Міністра внутрішніх справ України, для здійснення повноважень, визначених законодавством. Обмін інформацією здійснюватиметься в електронній формі.
Суть проекту
Передбачено запровадження механізму обміну відомостями, що передаються та приймаються в порядку інформаційної взаємодії інформаційних систем між розпорядником інформаційного ресурсу та його одержувачами відповідно до затвердженого переліку таких відомостей.
Обмін інформацією між зазначеними органами є необхідним для:
– реалізації контролюючими органами заходів податкового контролю.
– контролю за сплатою штрафів за порушення ПДД.
– контролю за дотриманням термінів перебування автомобілів на іноземній реєстрації в Україні.
– активізації роботи Держфінмоніторингу.
Обмін даними відбуватиметься таким чином:
Держфінмоніторинг зможе звертатися до бази Міграційної служби для ідентифікації особи українців, перевірки їх документів і т.д.
Мінфін, ДФС і Держфінмоніторинг зможуть отримувати інформацію від МВС про зареєстровані на ім’я конкретної людини автомобілі.
МВС зможе отримати дані від ДФС щодо всіх єврономерів. МВС, Нацполіція і Мінфін зможуть звертатися до бази ДФС щодо перевірки джерел доходів, отриманих людьми.
Джерело: Finance.ua

У Тернополі дівчата розшукують хлопця, якому забули віддати годинник (ФОТО)

У 8 населених пунктах Тернопільщини обстежать здоров’я людей за новою методикою