Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Зарваниці триває християнський табір для дітей з Донбасу

Вже втретє з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) 4 серпня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» розпочався Десятиденний християнський табір для дітей з м. Щастя Луганської області. Подолавши далеку дорогу, на відпочинок до відпустового центру прибуло двадцятеро дітей з малозабезпечених сімей та двоє вихователів, які їх супроводжують.

У Зарваниці з маленькими учасниками працюють шестеро аніматорів, семінаристи Тернопільської вищої духовної семінарії проводять для них короткі духовні науки на тему «Віри». Кожного дня діти беруть участь у спільній молитві, співають Святу Літургію або Молебень до Богородиці. Також кожен день відпочинку насичений розвагами: веселими іграми, українськими піснями та запальними бансами.
Крім Зарваниці діти вже побували у Львові, відвідали собор Святого Юра, прогулялися центром міста, катались на дитячій залізниці та інших атракціонах. Ввечері разом піднялися на Високий замок, звідки милувалися чудовим краєвидом.
Вчора маленькі учасники табору здійснили поїздку в Тернопіль. У Архикатедральному соборі Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці взяли учать у Божественній Літургії, яку очолив голова молодіжної комісії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Орест Павліський. Також діти мали цікаву екскурсію, катались на катері та побували у розважальному центрі «Подоляни». У наступні дні на дітей чекає не менш цікава та насичена програма.

Тернопільська “Нива” вирушила на гру в Чернівці

На Тернопільщині – найнижчі в Україні пенсії