Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільська модель організувала для літніх людей стильну фотосесію (ФОТО)

…і не лише фотосесію, а цілий соціальний проект. Юлія Мойсейко – нині учасниця Всеукраїнського конкурсу “Міс Україна”.
Народилася дівчина в сім’ї волонтерів, тому з дитинства звикла допомагати тим, хто цього потребує. Проект, який Юля втілює в життя під час конкурсу – започаткували ще 2 роки тому. Напередодні дівчина зібрала людей літнього віку, організувала для них сучасну фотосесію, а також провела інтерв’ю, аби дізнатися поради, які були актуальними колись і залишаються такими тепер.
– Коли готувалася до проекту, про що найбільше хвилювалася?
– Переживань не було насправді. Спершу була ідея, яку дуже хотілось втілити в життя так, щоб все було на найвищому рівні, зберігаючи при цьому все задумане. Очікування не те, щоб виправдались, але й перевершили мої очікування.
– Як і де знаходила учасників проекту? Хто вони?
– У проекті взяли участь 12 учасників, більшість з них є членами соціальної ініціативи «Єднання поколінь», декого я знайшла просто гуляючи в парку. Також до участі запросила людей, які для мене були і є прикладом та наставниками – це мої викладачі. А найголовнішою для мене учасницею була моя рідна бабуся. Вік учасників проекту від 52-ох років до 85-ти.
Сама фотосесія проходила на неймовірно легких нотах, адже до неї я залучила надзвичайно чудову команду однодумців. З учасниками працювали майстри у салоні краси, кваліфікований фотограф та оператор і все це відбувалось у професійній фотостудії. Ці люди є невичерпним джерелом знань, спираючись на їхній досвід.
Спільно проведений час і спілкування з ними заряджав настільки, що важко й передати словами. Майже для всіх такий досвід був першим, тому їхні емоції були неймовірними. Чого лише варта реакція, коли вони поглянули на себе в дзеркало після салону, адже для всіх це був їх перший професійний макіяж, і одразу було помітно, як вони внутрішньо змінювались – з’явилася впевненість у собі повернулося відчуття того, наскільки вони красиві.
– Де можна буде переглянути всі фото, як отримати календар?
– Зовсім скоро, 26-го серпня у понеділок о 12:00 відбудеться офіційна презентація календаря у чайхані «Айва», де будуть присутні всі учасники проекту та їхні сім‘ї. Цей захід відкритий для всіх охочих, тому кожен може долучитись до цього. Також на презентації буде благодійний аукціон і календар можна буде залишити собі, таким чином долучившись до збору коштів, які після будуть передані у тернопільське геріатричне відділення у с. Петрики.
Цим проектом я намагаюсь донести ще те, що потрібно приділяти більше часу своїм рідним, але водночас пам’ятати про те, що є і одинокі люди, які також потребують уваги і піклування.


– Як вважаєш чому літні люди і молодь інколи не можуть говорити однією мовою? Наскільки це важливо?
– Я не зовсім погоджуюсь з цим твердженням, і це я можу підтвердити на власному прикладі, провівши безліч часу з учасниками проекту, що це абсолютно невірно, адже саме тому проект має на меті не лише підтримку людей, які вже на пенсії, а й обмін життєвим досвідом між поколіннями та їх спілкування. Тому що у повсякденному житті вони фактично ізольовані одне від одного. Ефект від такого спілкування, як показує наша практика, просто фантастичний. Люди з таким життєвим досвідом є джерелом знань, тепла та енергетики.
Спілкувалася Наталія Червак

На Тернопільщині тиждень розпочнеться тридцятиградусною спекою

Нічна погоня з стріляниною: у Тернополі вночі поліція ловила водія (ФОТО)