Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині син знущався над батьком: принижував, погрожував, виганяв з дому, не давав їжі

Кременецькою місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження щодо жителя м. Почаїв, що систематично принижував старенького батька та погрожував йому.

Розслідуванням встановлено, що 37-літній житель Кременеччини впродовж 2019 року знущавсяся над 70-літнім батьком. За словами останнього, син неодноразово виганяв його із будинку, не давав їжі, погрожував фізичною розправою. Через неадекватні дії родича, пенсіонеру кілька разів довелось ночувати надворі.

За вказаними фактами прокурорами внесено відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.126-1 КК України (Домашнє насильство). Розслідування триває.
Довідково: З 11 січня цього року в Україні набули чинності зміни до Кримінального кодексу, що визнають системне насильство в сім’ї злочином.

Також, більше року діє закон про протидію та запобігання домашньому насильству, який визначив категорію осіб, щодо яких може чинитися таке насильство. Зараз це не лише дружина, дитина, чоловік, а й батьки та інші.

Нещастя на Тернопільщині: чоловік загинув під колесами трактора

На Тернопільщині на свинофермі у вигрібну яму провалилося троє людей