Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Житель Бучача намагався переправити в Україну зі США дуже дорогу холодну зброю

Свою “передачу” на Батьківщину зловмисник замаскував у поштовій посилці.

Житель Тернопільської області нелегально переслав зі США до України мисливський ніж і його у посилці виявили львівські митники. Тож тепер чоловік повинен сплатити 17 тис. грн штрафу. Як сказано в Єдиному держреєстрі судових рішень, такий вирок 6 серпня виніс суддя Жовківського районного суду Євген Мікула.
Йдеться про жителя Бучача Михайла Москвина. У вироку суду сказано, що він, перебуваючи навесні 2019 року в американському штаті Мічиган, відправив до України посилку, у якій заховав мисливський багнет-ніж Weyersberg, Kirschbaum & Co. Він приклеїв ножа до виделки для грилю і серед інших речей заховав у дерев’яну тумбочку, яку і відправив до України. А 30 травня ніж у посилці виявили працівники митного поста «Львів-поштовий» Львівської митниці ДФС, що розташований у Малехові.
Додамо, що ножі цього німецького бренду зазвичай є колекційними, адже компанію заснували 1883 році і відтоді вона випускає церемоніальні мечі та мисливські ножі, які і досі використовують по всьому світу. В інтернет-магазинах вартість виробів Weyersberg, Kirschbaum & Co коливається від кількасот до 2000 тис. євро. У вироку суду не уточнюють, який саме ніж був у посилці.
Чоловікові інкримінували ч.1 ст.201 (контрабанда), яка передбачає від 3 до 7 років ув’язнення. Однак обвинувачений свою вину визнав ще на підготовчому засіданні суду. Тож суддя Євген Мікула врахував це, а також те, що обвинувачений має першу групу інвалідності, як пом’якшувальні обставини й оштрафував чоловіка на 17 тис. грн. Формально Михайло Москвин ще має час на оскарження вироку, однак навряд чи зробить це, адже він погодився із таким штрафом.
Джерело: ЗАХІД.нет

Не президент, а роль президента

Рятувальники попередили про надзвичайну небезпеку на Тернопільщині