Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Італійський суд присудив учаснику АТО з Тернопільщини 24 роки тюрми

Українця Віталія Марківа звинуватили у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році.

Італійський суд 12 липня оголосив вирок нацгвардійцю з Хоросткова Віталію Марківу – українця засудили до 24 років ув’язнення. Його звинуватили у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році, повідомляє Тиждень.
В останньому слові Марків сказав, що є українським військовим, простим солдатом, патріотом, і додав, що завжди захищатиме Україну. Адвокату Віталія Рафаелле Делла Валле стало погано в залі суду. Викликали швидку.
Нагадаємо, у липні 2017 року повідомлялося, що в Італії заарештували українського військового Віталія Марківа за підозрою у вбивстві італійського фоторепортера Андреа Роккеллі та його російського напарника Андрія Миронова поблизу міста Слов’янськ Донецької області.
6 липня 2018 року в Італії розпочався судовий процес у справі нацгвардійця Марківа.
20 березня того самого року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і посол Італії в Україні Давіде ла Чечілія під час зустрічі розглянули можливості розширення співпраці між двома країнами, а також обговорили ситуацію навколо Марківа.
Генеральна прокуратура України стверджує, що Марків не міг цього зробити, бо на озброєнні Національної гвардії, в лавах якої служить Марків, тоді взагалі не було мінометів. Також у ГПУ нагадали, що на той час згадану територію не контролювала українська влада і що Роккеллі перебував у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.

Міністерство закордонних справ України повідомило, що буде продовжувати консульсько-правовий захист українського колишнього нагвардійця Віталія Марківа. Про це заявила речниця МЗС Катерина Зеленко.

З Тернополя до Зарваниці вирушили піші паломники

“Зарваницька ініціатива” кличе молодь обговорити проблеми