Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Через нестерпну спеку у Європі загинуло вісім людей

Електронне табло з температурою повітря на одній з вулиць Сарагоси (Іспанія)

Лише у Франції жертвами нестерпної спеки стало четверо осіб. Ще по двоє загиблих унаслідок високої температури повітря нарахували в Італії та Іспанії.

Електронне табло з температурою повітря на одній з вулиць Сарагоси (Іспанія)

Тривала спека з рекордними температурами, що накрила південно-західну Європу, спричинила вже щонайменше вісім смертей. Станом на суботу, 29 червня, органи влади нарахували чотири смертельних випадки від спеки у Франції, а також по два – в Іспанії та Італії, передає DW з посиланням на агенцію новин AFP.

У Франції про перший смертельний випадок повідомили ще 27 червня. Тоді загинув 33-річний покрівельник, який працював при температурі повітря 35 градусів за Цельсієм. Крім того, лікарі намагаються врятувати життя ще кільком особам, котрі через спеку опинилися в лікарнях.

А 28 червня принесло у Франції одразу кілька абсолютних температурних рекордів за всю історію спостережень. Найвище стовпчик термометра піднявся в комуні Галларг-ле-Монтьо, розташованій у південному департаменті Гар. Тут метеорологи зафіксували температуру повітря в 45,9 градуса за Цельсієм.

Нестерпна спека спричинила не лише смертельні випадки через тепловий удар. У багатьох регіонах Франції, Іспанії та Італії також вирують масштабні лісові пожежі. Від вогню незначні тілесні ушкодження отримало троє осіб. Вогонь винищив понад 300 гектарів лісу та пошкодив з десяток будинків.

На Тернопільщині розшукують чоловіка, який пропав безвісти (ФОТО)

Аварія на Тернопільщині забрала життя 20-річної дівчини