Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Телефонні аферисти хотіли “розвести” пенсіонерку з Тернополя

Останнім часом почастішали випадки, коли до людей телефонують невідомі, лякають неприємностями з родичами та пропонують вирішити питання, заплативши гроші. Поліцейські застерігають краян не довіряти незнайомцям і завжди перевіряти інформацію, яку вони повідомляють.

Схема шахрайства, від якої потерпають жителі області, не нова. Серед ночі, коли люди спокійно сплять, лунає телефонний дзвінок і голос в трубці повідомляє, що з вашим сином, внуком трапилася біда: скоїв аварію, потрапив у поліцію, варіанти можуть бути різні.

І поки ви не схаменулися, розмова триває. Зловмисники пропонують врятувати від проблем – заплативши гроші. Ви, не встигаючи прийти до тями і зрозуміти, що від вас хочуть, усвідомлюєте лише те, що прийшла біда і потрібно рятувати рідну людину. Берете гроші і передаєте шахраям.

За такою схемою телефонні аферисти хотіли нещодавно “розвести” пенсіонерку з Тернополя. Проте жінка вчасно розпізнала обман і зателефонувала до правоохоронців.

Як свідчить поліцейська статистика, зазвичай, жертвами такого виду шахрайства стають саме люди похилого віку. Їхньою довірливістю користуються зловмисники. Тому обов’язково розкажіть про таку аферу своїм батькам, бабусям, дідусям, особливо тим, які проживають самотньо. Поширюйте інформацію також серед своїх знайомих.

Подробиці смертельної аварії на Тернопільщині (ВІДЕО)

“Через 20 хвилин прогримить вибух”: у Тернополі повідомили про замінування вокзалу