Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Пасажири потяга і експерти розповіли, як міг загинути знайдений на коліях 11-річний школяр

Тіло 11-річного хлопчика, який напередодні зник із потяга, а згодом був знайдений мертвим на Хмельниччині, забрали батьки. За словами судово-медичного експерта, зовнішніх ознак насильницької смерті на тілі загиблого не виявлено

Як інформує “ТСН“, поліція відкрила два кримінальних провадження: “Неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей” та “Порушення правил транспортної безпеки руху”.

Зокрема й досі залишається загадкою, як підліток міг зникнути з потяга. Адже двері вагона, як переконують в “Укрзалізниці”, мали бути зачиненими, і мають автоматичне блокування під час руху. Вікна у вагонах не відчиняються на понад 10 сантиметрів. А ділянку залізниці, на якій знайдений 11-річний Тимофій, поїзд проїжджав без зупинки і вночі.

“Наскільки я дізналася за цей час, дитина випала, і в неї пошкодження, черепно-мозкова травма ззаду і садна на спині. Тобто якщо навіть хлопчик, який займається айкідо, якби і захотів вилізти з вікна, ну ніяк він на спину б не впав”, – переконує мама однієї з дівчаток, які разом їхали з відпочинку, Ірина Кострицька.

Читайте також: У потязі, який їхав через Тернопіль, загинув школяр

Жінка розповідає, що тренер і справді вклав всіх дітей спати і перевіряв, чи всі на місці. А вже зранку шукали Тимофія всі.

“Вранці, о 5 годині почали дивитися, де Тимофій. Речі залишилися, а його нема. І телефон з навушниками віддав провідник одній із мам”, – розповідає Ірина.

Вона запевняє, що тренер не дозволяв ніколи виходити в тамбури і висуває свою версію подій.

“Якщо розглядати траєкторію поїзда, там якраз є поворот. І мені здається, що дитина могла вийти в тамбур. Мені здається, коли сильно похитнуло, то телефон залишився в тамбурі, а дитина спиною вилетіла”, – розповідає жінка.

За словами судово-медичного експерта, зовнішніх ознак насильницької смерті на тілі загиблого не виявлено. Поліція відкрила два кримінальних провадження. Досі залишається загадкою – як підліток міг зникнути з потяга.

Провідники зголосилися провести екскурсію по вагону потяга для журналістів.

Андрій і Лариса – провідники зі стажем і розхитаними нервами. Мовляв, якщо у вагоні неповнолітні, чекай армагедону. Вони смітять, бігають й ігнорують старших.

Андрій переконаний: провідники повинні стежити за малими. Але головна відповідальність на тих, хто супроводжує дітей. І влаштовує екскурсію по вагону. Показує вікно, яке ледь прочиняється і випасти з такого, упевнений, нереально. Верхня полиця цілком безпечна, якщо прикріпити спеціальні ремені. У тамбурі, теж запевняє, дітям ніщо не загрожує. Перехід між вагонами також безпечний. Інші двері замикають після кожної зупинки.

Руслан Болгов – експерт із безпеки та інструктор з айкідо. Чоловік і сам часто возить дітей на змагання та відпочинок. І в нього купа нарікань на залізничників. Наприклад, що видають квитки для проїзду дітей усупереч логіці.

“Мало того, что для дітей були видані верхні полиці, ще й у різних кінцях потягу. Це дуже ускладнює задачу тренера стежити за дітьми”, – каже чоловік.

Серед проблем і те, що в одному вагоні з дітьми можуть їхати незнайомі люди із лихими думками. А після нещодавньої трагедії з хлопчиком обіцяє бути ще пильнішим.

“Якщо за групою дітей не догледіли ті особи, які їх супроводжують, вони будуть відповідати. Якщо був відкритий вагон, то буде за це відповідати провідник або фахівці залізниці”, – кажуть юристи.

Психологи ж радять не розслаблятись і батькам та обов’язково перевірити, що у валізах, це коли йдеться про підлітків.

“Щоб дитина не взяла з собою алкоголь чи ще якісь речовини, бо ми знаємо, що коли діти лишаються без контролю,  у поїздках вони люблять щось спробувати, проекспериментувати”, – каже психолог.

Іще одне важливе правило – обов’язково укладати офіційні угоди з тими, хто супроводжуватиме дітей під час поїздки і не лише залізницею.  Бо ж на кону – життя та здоров’я ваших найрідніших.

Нещастя у Тернополі: показали відео, як рятували чоловіка, який потонув у ставі (ВІДЕО)

Тернополяни придумали новий курйозний пробіг “Файна яма – 2019” (ФОТО)