Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Опора дослідила кого з кандидатів найбільше рекламують тернопільські газети

Першість за кандидатами від партії Порошенка “Європейська солідарність”- Тараса Юрика і Степана Барни.

Спостерігачі ОПОРИ проаналізували обласні видання Тернопільщини, які виходили друком від 29 травня до 26 червня. За підрахунками ОПОРИ, найбільше опублікованих статей, які присвячені кандидатам у депутати в одномандатних виборчих округах, про Тараса Юрика і Степана Барну. А серед кандидатів, які балотуються у загальнодержавному виборчому окрузі, найчастіше у газетах області зустрічаються згадки про Петра Порошенка.

Спостерігачі ОПОРИ провели аналіз п’яти друкованих газет Тернопільської області «Вільне життя», «Свобода», «Нова тернопільська газета», «Наш день» і «Номер один» від 29 травня по 26 червня. Загалом було опрацьовано 19 номерів.
В усіх виданнях кілька сторінок містять статті політичного характеру, які мають ознаки «джинси». Це інтерв’ю із на той час ще потенційними, а також зареєстрованими кандидатами у депутати, висвітлення їхньої діяльності або позиції щодо політичних чи економічних процесів в країні. Статті формують лише позитивний імідж політиків і у більшості випадків супроводжуються їхніми фото. Вони розміщені у рубриках «актуально», «про важливе», «акценти», «соціум» чи «політика» та не мають передбаченого у законодавстві маркування «політична реклама» або «передвиборна агітація».
За підрахунками ОПОРИ, найбільше медіа згадок на шпальтах обласних газет присвячені народному депутату та кандидату від 24 червня в депутати в одномандатному виборчому окрузі №165 Тарасу Юрику. Про нього зафіксовано 18 статей, з них дві – як про голову федерації футболу в Тернопільській області та одна – це інтерв’ю з його дружиною Мар’яною Юрик. Про зміст опублікованої розмови з дружиною нардепа ОПОРА повідомляла раніше.
17 інформаційних повідомлень в опрацьованих газетах стосуються екс-очільника Тернопільської обласної державної адміністрації та кандидата у депутати від 24 червня в одномандатному виборчому окрузі №163 Степана Барни.
Щодо кандидатів у депутати, які балотуються в загальнодержавному виборчому окрузі, то в обласних газетах Тернопільської області найчастіше пишуть про Петра Порошенка. За підрахунками ОПОРИ, про нього в опрацьованих виданнях налічується 12 статей. Про Олега Ляшка зафіксовано 10 статей, про Володимира Гройсмана – 3, про Анатолія Гриценка – 3 і про Юлію Тимошенко – 2 статті.
Також спостерігачі ОПОРИ зафіксували 5 публікацій присвячених Петру Ландяку, місцевому підприємцю та політику. Він балотується у загальнодержавному виборчому окрузі від партії «Громадянська позиція», де є під номером 7 у списку партії.
Також спостерігачі ОПОРИ зафіксували в опрацьованих газетах по одному інформаційному повідомлені про партії ВО «Свобода», «Громадянська позиція» та «Слуга народу».
У останньому номері від 26 червня на перших сторінках обласних видань розміщені привітання від кандидатів з Днем Конституції України, які містять зображення кандидатів та у деяких випадках символіку партій.

На Тернопільщині жінка пограбувала пенсіонерку прямо у церкві

Грози повертаються: на Тернопільщині оголосили штормове попередження