Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині у жінки з картки зникло 17 тисяч гривень

Paying by card

Понад 17 тисяч гривень зникло з рахунку 36-річної жительки Тернопільського району після спілкування з псевдобанківським працівником.  Правоохоронці звертаються до краян бути обачними та пам’ятати – працівники фінустанов ніколи не проводять жодних операцій з картками в телефонному режимі.

Paying by card

За словами потерпілої, до неї на мобільний зателефонував незнайомець, який представився працівником банку. Почав залякувати жінку, що з її рахунку намагаються зняти кошти та порадив їй перекинути гроші на інший рахунок. Весь час зловмисник тримав свою жертву на зв’язку і казав, що робити. Потерпіла  перерахувала на невідомий їй номер понад 17 тисяч гривень.

За даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею 190 ККУ – шахрайство. Зловмисника розшукують.

Поліцейські  вкотре застерігають краян не довіряти телефонним незнайомцям ким би вони не представлялися. В жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані та реквізити банківських рахунків. Якщо до вас навіть і телефонують нібито із банку і розповідають, що картку заблоковано, або ж з неї намагаються зняти кошти, варто перевірити інформацію. Зателефонуйте за номером телефону банківської установи, який зазначений безпосередньо на вашій картці чи номерами телефонів, які є на офіційних сайтах банківських установ, в яких ви обслуговуєтесь.

У Тернополі продавець магазину наздогнав грабіжника з краденим товаром

На Тернопільщині пенсіонерка сапою вбила сусідське цуценя