Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині нові партії випереджають старі партії Порошенка і Тимошенко. Свіжа соціологія

Одна з найавторитетніших соціологічних служб України – Соціологічна група “Рейтинг” 27 червня-1 липня 2019 року провела соціологічне опитування  серед мешканців виборчого округу №165 (центр м.Зборів, Тернопільської області).


77% опитаних висловили однозначну готовність взяти участь у виборах до Верховної Ради. Ще 9% зазначили про скоріше готові прийти на дільниці і проголосувати.  Лише 12% зазначили, що не братимуть участі у парламентських виборах, ще 2% – поки не визначилися. Аудиторія опитування: населення виборчого округу №165 від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, типом поселення. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,8%.

Серед партій явного фаворита нема

Лідером електоральних симпатій серед політичних сил в окрузі є партія «Слуга народу», яку готові підтримати 25,4% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями. 19,6% підтримують партію «Голос», 14,8% – партію «Європейська Солідарність», 7,0% – партію «Батьківщина», 5,3% – Радикальну партію, 4,5% – партію «Громадянська позиція», 4,1% – ВО «Свобода», . Рейтинг інших політичних сил – менше 4%.

Порівняно з першим туром президентських виборів помітне “просідання” старих політичних сил. 31 березня голоси виборців округу №165 розподілилися наступним чином:

На початку липня ми бачимо, що партії Петра Порошенка, Анатолія Гриценка та Юлії Тимошенко мають значно слабші показники підтримки. Частина їх голосів мігрувала до нових партій.

Серед кандидатів впевнено лідирує Іван Чайківський

Зате однозначна ситуація серед кандидатів в одномандатному окрузі.  Директор корпорації “Агропродсервіс” Іван Чайківський з великим відривом випереджає конкурентів. За даними соціологічної групи “Рейтинг” його готові підтримати 36,5% тих, хто визначився і має намір прийти на дільниці для голосування. 23,3% підтримують нардепа з партії Порошенка Тараса Юрика, 11,1% – Василя Мартюка, 11,0% – Володимира Кісілевича, 4,3% – Петра Репелу. Рейтинг інших кандидатів – менше 3%.

Загалом ще не визначилися зі своїми симпатіями близько чверті мешканців округу.

На Тернопільщині на цвинтарі будівельники не помітили людських решток, коли викопували котлован

На Тернопільщині розкопали поховання часів Київської Русі (ВІДЕО)