Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині виявили плантації коноплі

71 факт посівів нарковмісних речовин на Тернопільщині зареєстрували правоохоронці від початку спецоперації “Мак”. Найбільше коноплі та маку вирощують у Бережанах, Гусятині, Борщові, Бучачі та Зборові.

Загалом вилучено 8872 рослин маку, з них 2700 – у Зборові. Крім цього, в області росло 3276 рослин коноплі, з яких 3100 – на Шумщині.

Городники, які порушили правила, відповідатимуть перед законом відповідно до статті 310 ККУ – посів або вирощування снодійного маку чи конопель. Санкція статті – штраф від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.
Нагадуємо, що на території Тернопільської області в рамках загальнодержавної операції під умовною назвою «Мак» поліція проводить заходи, спрямовані на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження. Операція триватиме до кінця вересня. Поліція закликає громадян бути законослухняними та дотримуватися чинного законодавства.

У Зарваниці відбулася багатотисячна хода зі свічками (ФОТО, ВІДЕО)

На Тернопільщині сім’я з дитиною потрапили у ДТП: водія занесло і авто перекинулося декілька раз (ФОТО)