Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Маленький подвиг: на Говерлу за мрією

Троє дітей з інвалідністю, які взяли участь в проєкті «Мрія на всіх», помандрували до Карпат та піднялися на Говерлу. 12-річна Людмила Матвійчук і 8-річна Ангеліна Гах з Тернополя і 12-річна Олександра Колісник з Бахмута Донецької області подорожували разом зі своїми батьками та волонтерами. Загалом склад команди — 21 людина.


Минулого року учасником проєкту «Мрія на всіх» став тернополянин Сергій Ткачук. Його підняли на Говерлу 9 липня. Хлопцеві допомагали двадцять осіб. Сергійка на Говерлу на спинах несли семеро чоловіків по черзі. Під час мандрівки співали гімн проекту «Мрія на всіх» — пісню «Далі» тернопільського гурту «Фіра».
«Мрію на всіх» ініціювала тернопільська спортсменка Ліля Проць у 2018 році, щоб допомагати людям з інвалідністю здійснювати мрії, ідея була реалізована і тепер тернополяни спільними зусиллями повторили її знову.
UA: ТЕРНОПІЛЬ висвітлює цей проєкт другий рік поспіль, а продюсерка Тернопільської філії Суспільного Зоряна Биндас здійснює онлайн-трансляцію сходження на Говерлу, розповідає своїм підписникам про настрій команди: діток і волонтерів, які допомагають їм подолати шлях до вершини найвищої точки України.
«Це одне з найкрутіших партнерств особисто для мене. Це про перемогу, це про те, як люди можуть зробити неможливе, якщо об’єднаються задля спільної мети. Це про сильних людей. Сьогодні багато хто здивувався, що діти з інвалідністю можуть бути настільки сильними. Ми чомусь собі уявили, що вони слабкі, а насправді ні. Звісно, їм треба підтримка, але вони можуть все. І вийти на Говерлу також. І ще нас навчити. Крім того, це надихає інших: в тебе є дві руки і дві ноги, ти здоровий, тому використовуй свої можливості. Бо дехто от ходити не може, але здатен на подвиги… Мене це дуже мотивує», — розповідає Зоряна Биндас.

Дорожники Тернопільщини працюють на трьох автошляхах

Міністр зі списку Гройсмана хоче позбавити вчителів додаткового заробітку?