Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

З’явилася липнева соціологія. За бортом нової Ради партії Гройсмана, Ляшка та Смєшка

У майбутню Верховну Раду проходять 5 партій. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи “Рейтинг”, проведеного 6-10 липня.
Відзначається, що лідером електоральних симпатій серед політичних сил є партія “Слуга народу”, яку готові підтримати 47% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями.  Також долають прохідний бар’єр партія “Опозиційна платформа – За життя” (11,6%), партія “Європейська Солідарність” (8,2%), партія “Голос” (6,6%) та “Батьківщина” (6,4%).

Партію “Сила і честь” готові підтримати 3,6%, “Опозиційний блок” – 3,2%, партію “Українська стратегія Гройсмана” – 2,8%, Радикальну партію – 2,5%, партію ВО “Свобода” – 2,1%. Інші партії – менше 2%.

Рівень довіри до Володимира Зеленського становить 65% (не довіряють 27%). Серед лідерів політичних сил відносно вищим рівнем довіри користуються Святослав Вакарчук (25%), Дмитро Разумков (24%), Анатолій Гриценко (23%), Юлія Тимошенко (22%), Юрій Бойко (22%), Володимир Гройсман (20%) та Ігор Смешко (20%). Найменше довіряють респонденти Петру Порошенку (14%) та Віктору Медведчуку (12%).
На Заході країни найвищий рівень довіри мають Зеленський і Вакарчук, у Центрі – Зеленський, Гриценко, Тимошенко, Смешко і Гройсман. На Півдні – Зеленський і Бойко, на Сході – Зеленський, Бойко, Разумков і Медведчук.


Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. Терміни проведення дослідження: 6-10 липня 2019 р.

На Тернопільщині втопилася молода людина

Жахлива аварія у Польщі: мікроавтобус з українцями на швидкості влетів у вантажівку, загинула дівчина (ФОТО)