Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Зеленський взявся побороти контрабанду

Президент України зробив гучні заяви під час візитів в Львів та Ужгород.

Президент Володимир Зеленський закликав керівників Волинської, Закарпатської, Чернівецької і Львівської митниць написати заяви про звільнення.
Як повідомляє Mukachevo.net, про це він заявив у суботу на нараді митників на КПП “Ужгород”.
Зеленський закликав чиновників написати заяви самостійно протягом двох днів. Інакше він вимагає від в.о. голови ДФС Олександра Власова звільнити всіх чотирьох начальників.
У виступі, який транслювали ЗМІ, президент також заявив, що має намір у понеділок підписати указ про боротьбу з контрабандою.
“В понеділок підпишемо указ про боротьбу з контрабандою”, – сказав він.
Зеленський заявив, що у працівників правоохоронних органів, митників та чиновників “є шанс виправитися”.
“Країна точно буде інша. Ми точно розуміємо, що нам потрібен один місяць. Я хочу всіх попередити, що відчуття, що у нас тільки новенький Баканов, а інші правоохоронні органи ми не контролюємо, пройде після виборів до ВР. У нас буде своя прокуратура, будуть нормальні відносини з Нацполіцією. Ми до цього готові. Тому я вам всім пропоную почати працювати як нормальні люди”, – сказав Зеленський.
За його словами, ті, хто не хоче працювати, повинні звільнитися.
“Бо коли у нас буде прокуратура, а вона буде після виборів у ВР, і коли у нас буде більшість, а вона буде, то буде пізно”, – попередив він.
Зеленський також відзначив серйозність намірів нової владної команди боротися з контрабандою в Закарпатській області та інших регіонах України, передає “Інтерфакс-Україна”.
“Хвилюватися, я думаю, зараз будуть люди, які займаються контрабандою і “кришують” цю контрабанду. Це головний привіт вам з Києва, і чому ми приїхали в такому складі”, – сказав президент.
Заступник керівника Офісу президента Олексій Гончарук на нараді наголосив, що нічого “наверх більше заносити не треба”.
“Ми приїхали сюди сьогодні, і один із сигналів, що всі разом хочемо до вас донести – що наверх більше заносити не треба, закінчилося”, – сказав він.
Зеленський доповнив Гончарука словами: “Ти так сказав неоднозначно, що можуть подумати, провозити треба, але нам не треба заносити. Ні, провозити не треба”.

На Тернопільщині провели перерахунок пенсій

У ДТП на Тернопільщині перекинувся автомобіль