Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Володимир Гевко є лідером серед кандидатів в депутати в окрузі №167 (Чортківський, Борщівський, Заліщицький райони)

Кандидат від партії «Слуга народу», підприємець та громадський діяч Володимир Гевко має найбільшу підтримку серед населення з-поміж кандидатів, які балотують в депутати на півдні Тернопільської області в Борщівському, Заліщицькому та Чортківському районах. Про це свідчать дані соцопитування, проведеного Інститутом соціальних та інформаційних технологій.

Згідно з отриманими результатами, кандидатуру Володимира Гевка підтримують 24,3% серед тих, які заявили про намір голосувати. Нардеп Олег Барна має 18,2% народної довіри, мер Заліщиків Алла Квач – 16,1%, мер Чорткова Володимир Шматько – 15,6%. Решта кандидатів відстають з істотним відривом.
Лідерські позиції Володимира Гевка соціологи пояснюють високим рейтингом партії «Слуга народу», а також тим, що він є новим обличчям в політиці, не задіяний в жодних скандалах чи сумнівних схемах, є досвідченим керівником створеної ним успішної школи іноземних мов. Окрім того, в області його знають як науковця, має він підтримку і представників бізнесу, адже вирішував їх проблеми як голова Громадської ради підприємців при ОДА.
Потужного імпульсу в рості рейтингу Володимира Гевка додала підтримка його кандидатури братом Віктором Гевком, який був представником Володимира Зеленського в Тернопільській області під час президентських виборів, а також популярною і добре відомою командою КВН «VIP Тернопіль», яка виступила з успішними концертами в кожному з районів округу.
Фахівці відзначають, що у кандидата ще є потенціал для росту рейтингу, особливо якщо на фініші кампанії свою присутність в інформаційному просторі посилить партія «Слуга народу», а сам кандидат продовжить активне турне населеними пунктами районів і надалі чітко доноситиме до людей головні тези своєї програми та планів діяльності у Верховній Раді.
Натомість очікується, що показники Олега Барни падатимуть після того, як він став одним із нечисельного списку 8-ми нардепів, які голосували проти нещодавно прийнятого нового Виборчого кодексу. Нагадаємо, про необхідність впровадити відкриті списки і скасувати мажоритарну систему мова ведеться вже тривалий час. Врешті кодекс прийняли, а голосування «проти» Олега Барни громадськість сприйняла негативно.
Друге місце Олега Барни, на думку фахівців, зумовлене зокрема коштами, які йому періодично вдавалося залучати для окремих проектів на окрузі та донесення інформації про це до виборців. Тоді як сама каденція нардепа була неоднозначною і більш запам’яталась жителям округу імпульсивними вчинками та систематичними силовими конфліктами з активістами чи політичними опонентами, аніж вирішенням численних пріоритетних проблем області.
Володимир Шматько й Алла Квач є добре знаними у своїх райцентрах, популярності та впізнаваності їм додала участь в телепрограмі «Нові лідери». При цьому головним електоральним полем для них є їхні райцентри. За межами очолюваних ними міст їхня підтримка завершується
Обидва практично вичерпали свій ресурс для росту. Однак на фоні падіння рейтингу Олега Барни, партія якого теж втрачає підтримку в області, мають шанси на другий щабель при фініші перегонів.
Загалом було опитано 720 респондентів, похибка в межах 1,8%.

Посвяткували і у лікарню: після весілля і дня народження до лікарні потрапили 69 людей з сальмонелою

На Тернопільщині співачка зняла містичний кліп “Забери мене” (ВІДЕО)