Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Людей з інвалідністю на фестиваль “Файне Місто” безкоштовно буде возити соціальне таксі

Впродовж останніх років фестиваль “Файне Місто” популяризує доступність для людей з інвалідністю. Для гостей фестивалю з посвідченнями першої та другої групи і особи, що їх супроводжує, вхід на фестиваль буде безкоштовним. А пред’явники посвідчення третьої групи інвалідності можуть потрапити на музичну подію року, оплативши лише 50% вартості квитка. Нагадаємо, фестиваль “Файне місто” відбудеться 25-28 липня на території Тернопільського іподрому.
– Для особливих фестивальників облаштують відповідну інфраструктуру, – каже координатор громадських проектів громадського об’єднання “Файне.UA” Юрко Кулик. – Зокрема, люди з інвалідністю першої групи та особа, що їх супроводжує, зможуть скористатися послугами соціального таксі, яке курсуватиме від зупинки громадського транспорту на вулиці Львівській та Залізничного вокзалу до локації фестивалю і в зворотному напрямку. Для комфортного пересування територією «Файного міста» на візках організатори передбачили спеціальні прорезинені доріжки, які з’єднають усі локації фестивалю. А щоб особливі гості могли безперешкодно насолодитися виступами запрошених зірок, поряд із головною сценою для них облаштують спеціальний подіум. Подбали організатори і про вбиральні, пристосовані для людей з інвалідністю. З метою формування у відвідувачів толерантного ставлення до людей з інвалідністю на фестивалі облаштують «Територію можливостей», де кожен охочий зможе зіграти у баскетбол на візку чи пройти лабіринтом з тростинкою із зав’язаними очима, додає Юрко Кулик. – Для формування дружнього відношення молоді до навколишнього середовища на фестивалі втілять ряд еко-ініціатив, – каже він. – Зокрема, на території «Файного міста» облаштують три острівці із баками для різних видів твердих побутових відходів. Першим кроком до формування екологічної свідомості є вміння сортувати сміття, відтак усі гості фестивалю матимуть таку можливість. Працюватимуть на території фестивалю і еко-волонтери. До реалізації ініціативи уже долучились організації ГО Файне.UA та благодійний фонд “Карітас Тернопіль”

Довідка

Отримати відповіді на всі запитання можна буде у волонтерів або звернувшись +38097 087 61 46, щоб скористатися соціальним таксі – реєстрація за посиланням https://u.to/5vbQFQ

У Тернополі оголосили конкурс на пошук інвестора з утримання сміттєзвалища

В Італії випав град розміром з апельсин, постраждали 18 людей (ФОТО, ВІДЕО)