Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Купив “Теслу” і віллу: українець обікрав Microsoft на $10 млн

FILE PHOTO: A man holds a laptop computer as cyber code is projected on him in this illustration picture taken on May 13, 2017. Capitalizing on spying tools believed to have been developed by the U.S. National Security Agency, hackers staged a cyber assault with a self-spreading malware that has infected tens of thousands of computers in nearly 100 countries. REUTERS/Kacper Pempel/Illustration/File Photo - RC178A416310

У США заарештували 25-річного українця Володимира Кващука, якого підозрюють у тому, що він, працюючи тестувальником, обікрав корпорацію Microsoft на $10 млн.

Про це пише The Register. Відзначається, що Кващук працював у Microsoft із серпня 2016 по червень 2018 року QA-тестувальником у команді Universal Store Team, яка відповідає за ecommerce-діяльність.Члени команди могли створювати акаунти, користуючись спеціально виділеними email-адресами і кредитними картами, чим нібито і скористався Кващук для своєї схеми. Використовуючи зазначений акаунт можна було безкоштовно купувати товари завдяки карткам зі знижками.

Однак у Microsoft, щоб уберегтися від шахрайства, блокували доставку фізичних товарів, замовлених у такий спосіб. Кващук же знайшов вихід із ситуації, купуючи подарункові карти. Потім їх вартість можна було нарахувати на свій рахунок і отримати знижку в магазинах Microsoft.

За даними слідства, українець торгував промокодами за заниженою ціною, у результаті чого завдав компанії збитків у розмірі $10 млн. Стало відомо, що Кващук, маючи зарплату $116 000 на рік, придбав собі автомобіль Tesla вартістю $162 000 і віллу біля озера вартістю $1,6 млн.

За сім місяців “торгівлі”, запевнили прокурори, Кващук зміг отримати близько $2,8 млн.

При цьому, афера українця була виявлена у рамках внутрішнього розслідування через різкий стрибок у використанні подарункових карт. До справи підключилися Секретна служба і Податкове управління США, яким вдалося відстежити ланцюжок акаунтів і цифрових гаманців, які вказали на Кващука.

Тепер екстестувальнику в разі визнання його винним загрожує до 20 років у в’язниці і штраф у $250 000.

На Тернопільщині свекор так хотів випити, що обікрав невістку

На Тернопільщині за порятунок внука пенсіонерка віддала шахраям 15000 гривень