Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Життя без меж

Буває так, що деяких людей плавно несе течія життя, а інші відчайдушно борсаються у морі проблем і притягують неприємності одну за одною, немов магнітом. Якщо здається, що весь світ повстав проти вас особисто, час замислитися, чи не ви єдиний актор, глядач і режисер цього драматичного спектаклю?
Буває так, що деяких людей плавно несе течія життя, а інші відчайдушно борсаються у морі проблем і притягують неприємності одну за одною, немов магнітом. Якщо здається, що весь світ повстав проти вас особисто, час замислитися, чи не ви єдиний актор, глядач і режисер цього драматичного спектаклю?
Як вийти з вічного «дня бабака»?
Життя має бути насиченим і викликати задоволення, як пиріжок, у якому багато смачної начинки. Коли «начинки» замало, людину поглинає рутина. Щоб вирватися з неї, люди починають вигадувати переживання і ситуації, які подекуди далекі від реальності. Що завгодно, аби тільки не нудьга та осоружна буденність!
Дитинство давно закінчилося, і дорослий сам малює нових «монстрів під ліжком», тільки більш страхітливих. Доходить до того, що здорова і працездатна людина боїться жити, як їй хочеться, лякається власних бажань і залежить від думок оточуючих. Якщо особистий перелік фобій щороку зростає, з цим треба безжально боротися.
• Припинити порівнювати ідеальні картинки із соцмереж зі своїм життям. Завжди знайдеться той, хто заробляє більше, одягається краще і виглядає щасливішим. Багато що залишається за кадром, і ідеальний образ може насправді бути рекламним фейком.
• Рідше займатися самомордуванням, проводячи у голові кінопокази минулих образ, серцевих ран, провалів і невдач. Така рефлексія ніколи не буває конструктивною і тільки забирає енергію і сили.
• Припинити перетворювати мух на слонів і «накручувати» себе з дріб’язкових приводів. Складно? Латати розхитану нервову систему ще складніше, довше і дорожче.
• Не боятися змін і почати з малого: переставити меблі у квартирі, зробити нову зачіску, прицінитися до вбрання у магазині Kasta, адже одяг для жінок — це перша сходинка на шляху до змін.
Як перемогти апатію?
Лінь — це зовсім не захисна реакція організму, як прийнято вважати, а найголовніше гальмо у «машині», яка мчить швидкісним шосе до успіху. Лінь робить людину млявою, нудною і безініціативною, паралізує і заважає зробити навіть маленький крок до нового і незвичного. Не обійтися без плану дій, щоб позбутися цього сонного і похмурого звіра.
• Розділити велике і страшне завдання на багато маленьких завдань, хвалити себе навіть за дрібні успіхи.
• Згадати про дитячі і підліткові мрії, повернутися до давно забутого хобі або знайти нове захоплення до душі.
• Змінити оточення і вирушити у невелику подорож. Гарна обкладинка на паспорт, особливо на закордонний, вибрана у магазині Kasta на https://kasta.ua/market/oblozhki-dlya-dokumentov/, нагадає про те, скільки всього незвіданого існує у світі. Якщо немає можливості вибратися за кордон, навіть виїзд за місто буде доречним.
• Закріплювати гарні звички, регулярно повторюючи потрібні дії упродовж 10 днів. Так, спорт або читання автоматично стануть частиною свідомого життя без штучних меж.

У Тернополі на дитмайданчику знайшли тіло чоловіка

На Тернопільщині гасять масштабну пожежу на сміттєзвалищі (ФОТО)