Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Оголосили вирок у справі ДТП у Польщі, де загинув тернополянин

Окружний суд у Перемишлі засудив до 6,5 років позбавлення волі водія українського туристичного автобуса, який у серпні 2018 року вчинив ДТП у якій загинули троє пасажирів.

Вирок у цій справі суд оголосив у середу, 12 червня, повідомило радіо RMF.

Згідно даними слідства, то водій замість дозволених 30 км/год розігнав автобус до 70-72 км/год. На повороті водій не справився з керування, протаранив металеві бар’єри та перекидающись скотився по схилу урвища.

Також водій має сплатити по 10 тисяч злотих (майже 70 тисяч гривень) родичам кожного із загиблих та оплатити послуги їх адвокатів. Водій відбуватиме покарання у Польщі.

Нагадаємо, що автобус перекинувся у Польщі, в салоні було 54 туристи. Тур фірма “Акорд” перевозила людей зі Львова до Відня. Загинуло три пасажири.

Зазначається, що частину дороги, де сталася аварія, поляки називають “кривою смерті”: вона різко повертає майже на 90 градусів.

“Аварія сталася саме у найнебезпечнішій частині дороги. Тут стояв символічний хрест. Тепер цей хрест під автобусом. Вони врізалися прямісінько у нього”, – говорить поліцейський Павел Філіпек.

Рятувальні роботи тривали усю ніч.

Усі пасажири були туристами – зі Львова прямували до Відня. Поїздку організовувала фірма Аккорд-тур.

“Всі люди почали засинати. І раптом тільки шум, і все, і покотилися. Автобус накрив мою дочку наполовину. Люди рятували хто свої речі, хто своїх… А ми кричали врятуйте наших дітей, бо ми не знаємо, де вони є”, – розповідає свідок події.

Після огляду в шпиталях більшість українців розмістили в місцевих школах та хостелах.

“Я збоку сиділа, я бачила ту всю дорогу. Я бачила той поворот, його було чітко видно, такий дуже закручений. Він поїхав просто рівно і кричав, що він не справляється. Казали, що то гальма відмовили. Я не вірю. Бо до цього ми гальмували і все було добре. Він просто перевищив швидкість і не знав дороги”, – розповіла львів’янка Тетяна Ярумків.

Відомо, що в аварії загинули чоловік з Тернополя і двоє жінок із Києва. Цю інформацію не розголошували, поки не повідомили родичів. Постраждали 42 особи.

Географія туристів, які потрапили в аварію, дуже різна – це Київщина, Тернопільщина, Одещина, Черкащина. В автобусі були і мешканці Львівщини, вони не постраждали.

“Хвіст довший за тіло”: на Тернопільщині виявили унікальну пташку (ФОТО)

Розбій на Тернопільщині: на родину підприємця напали грабіжники в масках