Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Молоді та професійні: хто в першій десятці «Української стратегії Гройсмана»

Першу десятку політичної сили «Українська стратегія Гройсмана» представив її лідер Володимир Гройсман. У партію ввійшли люди, які мають чітке бачення, що і як треба зробити для конкретних змін у різних галузях суспільства.


Представляючи першу десятку, Глава уряду зазначив, що більше не буде «гравцем чужої збірної».

«Я сказав собі про те, що більше не хочу і не буду гравцем чужої збірної. Збірної, в якій я витрачав дуже багато часу, щоб долати перешкоди, багато перепон, які віддаляли або не наближали нас швидко до тих змін, яких хотіли люди. Я ухвалив рішення сформувати справжню команду української стратегії,яка знає, як зробити швидкі зміни, знає, у чому проблеми і як їх вирішити, щоб вони більше не виникали. Команда, що вміє приймати рішення і втілювати їх і добре розуміти всі виклики, що перед нею стоять», – заявив Володимир Гройсман.

Реальна оцінка можливостей
Глава Уряду не зі слів знає, що нових облич і галасливих фраз мало для завоювання довіри виборців. Тому його програма базується не на обіцянках раптового покращення. Всі пункти реалістичні і добре продумані. Все, що прописано в програмі, команда Прем’єра може зробити.

«Ми точно знаємо, як потрібно робити ці зміни. Ми знаємо, що таке відповідальна політика. Я хочу стати спільно зі своєю командою успіхом українців. Нашим спільним успіхом. Я переконаний, що людям, які висловлять нам вотум довіри, не буде соромно за нашу роботу», – переконаний Володимир Гройсман.

Забезпечити незворотність розпочатих реформ, побудувати сильну економіку, ефективне державне управління, а кожен українець має відчути нову якість життя – ось головні пріоритети «Української стратегії Гройсмана».

Продовжити розпочаті реформи
Уряд Гройсмана зарекомендував себе реалізацією ключових реформ в різних галузях. А люди, які впроваджували ці реформи, – сьогодні у команді Гройсмана. Вони йдуть у парламент, щоб забезпечити незворотність розпочатих змін, які гарантують гідний рівень життя українців.
У першу десятку політсили ввійшли: Лілія Гриневич – міністр освіти і науки, яка змінила філософію шкільного навчання і започаткувала «Нову українську школу», ідеолог і лідер реформи державної служби, приватизації та введення принципів корпоративного управління на держпідприємствах, Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко, Міністр культури України ЄвгенНищук,
Міністр юстиції України Павло Петренко.

«Я з цією командою, бо відчуваю велику відповідальність – перед колегами, перед освітянами, перед всією країною. Революція Гідності була сповнена прагненням змін. Справжніх змін. Уряди, які працювали впродовж останніх 5 років, ці зміни розпочали. Були перешкоди. Були помилки. Були й великі досягнення. Саме ці уряди поставили країну на шлях європейської інтеграції, розпочали трансформації, яких роками потребувала Україна. Наше завдання – тримати в пам’яті зроблене і єдину мету – успішну, соборну, незалежну Україну. В якій кожна людина може досягнути щастя, успіху і самореалізації», – зазначила Лілія Гриневич.

Також в першій десятці – співавтор змін до Бюджетного та Податкового кодексів, які збільшили фінансову спроможність і самостійність громад,Сергій Марченко, секретар Вінницької міськради Павло Яблонський, Народний депутат України Віктор Єленський.

«Я сформував таку команду, команду не просто політиків, які можуть розповідати як і що має відбуватися, а команду тих людей, які глибоко розуміють, в чому є проблеми держави, як їх потрібно швидко вирішувати, команду яка здатна приймати рішення і здатна їх втілювати в життя», – вважає Володимир Гройсман.

Слід зазначити,що в команді Прем’єра є люди, які не зі слів знають, що таке означає захищати землю, на якій ти народився. Зокрема, це Народний депутат України Андрій Тетерук, який пішов добровольцем на фронт, був командиром батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець», а також – кримська татарка, перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

«26 лютого цього року, до Дня опору Криму російській окупації коли ми проводили «Кримській форум», Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сказав наче дуже прості і дуже очевидні слова: «Крим був, є і буде українським». Ніхто з вас у цьому не сумнівається, але я точно знаю, що для того, щоб це було дійсністю, ми всі маємо щодня багато працювати. І я вважаю, що саме «Українська стратегія Гройсмана» і формула цієї політичної сили містить відповіді на те, аби це стало дійсністю”, – каже Еміне Джапарова.

Молоді, але досвідчені
Саме так можна сказати про представників першої десятки політсили. Наймолодшому члену команди 35, але чітке бачення, що робити, в нього є.
Зрештою, і сам Гройсман – представник нового покоління політиків. Але він може похвалитися не тільки багаторічним досвідом роботи на керівних посадах у місцевому самоврядуванні, Уряді, Верховній Раді, а й високим рівнем довіри на цих посадах.
Двічі він був мером Вінниці і за цей час його команді вдалося значно пришвидшити позитивні зміни у місті. Чудово зарекомендував себе і на посаді Прем’єр-міністра. У квітні 2018 року соціологи фіксували зростання довіри Гройсмана й задоволеність його роботою серед населення. А на початку 2019 року, згідно з даними всеукраїнського опитування громадської думки, який проводив КМІС, у рейтингу потенційних прем’єр-міністрів чинний очільник Кабміну набрав найбільшу кількість прихильників – 15,3%.

«Коли мені було 28, я хотів, щоб у рідному місті якість життя змінилась. Я пообіцяв містянам, якщо вони довіряться мені, я зроблю все, щоб місто процвітало. У мене була чудова команда і я зробив все, щоб зміни стали відчутні. У 41 я відчуваю відповідальність за країну. Я знаю, як робити відчутні для кожного з нас зміни», – переконаний Гройсман.

“Учасники дуріють, як діти”: тернополянка потрапила на відоме телешоу “Хто зверху?” (ФОТО)

Подробиці смертельної аварії на Тернопільщині (ВІДЕО)