Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Завдяки Уряду Гройсмана жителі Тернопільщини отримають більші пенсії

З 1 липня жителі Тернопільщини отримають підвищені пенсії. Зміни чекають жінок, які мають понад 30 років трудового стажу, та чоловіків зі стажем більше 35 років, які отримували мінімальні виплати. Відповідне рішення прийняли на засіданні Уряду 26 червня.

«Для нас найважливіше завдання – допомогти і підтримати пенсіонерів, які все життя відпрацювали, але мали невелику зарплату. Це ще один системний крок, який дозволяє не робити разових доплат, а проводити системні дії. Економіка працює, її треба розвивати, і все, що вона зароблятиме – будемо реінвестувати в добробут людей», – зазначив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Українська стратегія» Володимир Гройсман.

Він наголосив, що це – черговий етап перерахунку пенсій, надалі збільшення відбуватиметься в автоматичному режимі.
Пенсії перерахують для 2,5 млн. пенсіонерів, які мають великий трудовий стаж, але протягом усього часу роботи отримували невеликі зарплати. Тепер їх пенсійні виплати будуть не менше 2 000 грн.
Перші результати є
В Україні роками ніхто не проводив перерахунок пенсій. Були лише скромні подачки, пов’язані з політичними подіями. Завдяки Уряду Гройсмана у жовтні 2017 року стартувала пенсійна реформа, запущено комплексний процес змін у пенсійній системі України. Зокрема, вдалося відмінити оподаткування пенсій і зняти з порядку денного вимогу підвищення пенсійного віку. На першому етапі реформи близько 10 млн. пенсіонерів отримали збільшення розміру пенсії в залежності від низки факторів, у тому числі від небезпеки умов праці та стажу.
Пенсійна система стала більш справедливою для кожного українського пенсіонера. А сам процес збільшення розміру пенсій залишився поза політикою – для цього не потрібно додаткових рішень Уряду чи Верховної Ради. Ресурс для пенсійних виплат є – кошти закладено у державному бюджеті.
З 1 березня 2019 року майже 9 млн. пенсіонерів переконалися, що пенсійна реформа дає позитивні результати. Ще майже 2,2 млн. пенсіонерів отримали одноразову доплату.
Лідер партії «Українська стратегія» вважає, що зазвичай рівень життя людей вимірюється рівнем життя дітей та пенсіонерів. А між ними є середній клас, який працює, отримує зарплати і сплачує податки. І ці кошти йдуть на підвищення якості життя людей похилого віку.

«Будемо йти далі. Переконаний, що з нашого боку це не перше і не останнє підвищення. Ми можемо його впроваджувати, спираючись на реальний стан економіки. Наше завдання подбати про найбідніших», – сказав Володимир Гройсман.

Перерахунок пенсій – автоматично
Після перерахунку пенсійні виплати зросли на 17-20%. Надалі він проходитиме в автоматичному режимі за сталою формулою – на основі 50% зростання середньої зарплати і 50% інфляції. До речі, за останні три роки рівень середньої зарплати в Україні зріс вдвічі, рівень мінімальної – майже в три рази.
«Відтепер процес індексації і осучаснення пенсій буде проходити автоматично. Кожного 1 березня людина буде отримувати нову проіндексовану пенсію. Наголошую, що це постійна щомісячна виплата», – зазначив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.
З кожним роком пенсійна система буде більш стійкою і більш справедливою через автоматичне підвищення пенсій українським пенсіонерам.
Крок до європейської системи
З ініціативи Уряду вже двічі було підвищено пенсії для військових пенсіонерів: з 1 січня 2018 року підвищення отримали 500 тис. пенсіонерів, а у січні 2019 – 455 тисяч. Минулого року пенсійні виплати зросли в середньому на 1 476 грн., а цього – на 763,48 грн. Крім того, щороку двічі на рік відбувається підвищення пенсій, які залежать від прожиткового мінімуму.
Пенсійна реформа отримала позитивну оцінку українців. Її називають однією з ключових за останні роки. А реальні зміни відчули мільйони пенсіонерів, які працювали багато років і заслуговують на гідне пенсійне забезпечення.

На Тернопільщині лікарі підробили документи, аби із колонії випустили засудженого за умисне вбивство

Аграрна партія Поплавського може розраховувати на голоси 10 млн селян, – експерт