Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Екоінспекція з’ясувала, чому у Тернополі загинула риба

Виявлено загибель риби у водоймі парку «Топільче». Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області (далі-Інспекція) 24 червня 2019 року за фактом загибелі риби у водоймі парку «Топільче» проведено обстеження водойми навколо острова з фортецею.

У ході обстеження виявлено загиблими майже 1300 шт. водних живих ресурсів, в т.ч. 675 шт. верховодки, 348 шт. плітки і 213 шт. окуня звичайного, 19 штук йоржа звичайного, 6 шт. коропа, 1 штука щуки.

Інспекцією проведено відбір проб води для її гідрохімічного аналізу. Попередній аналіз відібраних проб показав, що у водоймі практично відсутній розчинений кисень. Ситуація ускладнюється тим, що у воді, яка поступає у цей ставок, також критично низька концентрація кисню. За умови високих температур загибель риби може повторитися як у будь-якій водоймі парку, так і у Тернопільському ставі.

Попередні результати вимірювань свідчать про відсутність будь-якого зовнішнього забруднення води.

Раніше, у зв’язку з масовим «цвітінням» води Тернопільського ставу, 15 та 17 червня 2019 р. Інспекцією було відібрано відповідні проби води.

Результатами вимірювань зафіксовано підвищений вміст органічних речовин (ХСК) та низький вміст розчиненого кисню на вході у став у районі гребного каналу. Враховуючи дані аналізів, зроблено висновок, що за умови високих температур, розвитку та відмирання синьо-зелених водоростей існує загроза різкого погіршення якості води Тернопільського ставу.

До Тернополя їде відомий на всю Україну цирк “Олімп” 

Коли ще не було сходів: показали фото 50-річної давності літака у Тернополі (ФОТО)