Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині правоохоронці натрапили на великий склад з елітним фальсифікованим алкоголем

Вилучено понад 12 тисяч літрів напоїв.
Працівники податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області за процесуального керівництва прокуратури області у ході проведення операцій «Акциз» та «Бастіон» припинили протиправну діяльність міжрегіональної мережі із виготовлення та реалізації контрафактної підакцизної продукції. Протиправна діяльність порушника охоплювала територію Тернопільської та Хмельницької областей.
Фахівці фіскальної служби провели 16 обшуків у двох підпільних цехах, де виготовлявся фальсифікат, місцях його зберігання та реалізації.
Вони вилучили понад 12 тис. літрів фальсифікованих алкогольних напоїв, значна частина яких розлита у так звані бег-ін-бокси, що заборонено законом. Конфіскували також обладнання для змішування, очищення й перекачування спиртосуміші та її розливу, значна кількість порожньої тари, есенції, які додавались у спиртосуміш при виготовленні фальсифікованих наливок та коньяку.
Вилучили 12,1 тис. літрів спирту, якого було б достатньо для виготовлення 30 тис. літрів фальсифікованих алкогольних напоїв.
Крім цього, у ході обшуків виявили майже 28 тис. пачок тютюнових виробів іноземного виробництва без марок акцизного податку встановленого взірця. Є підстави вважати, що, ймовірно, цей товар ввезли на митну територію України, приховавши від митного контролю.
Конфіскували три транспортні засоби, якими здійснювалось перевезення спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.
Загалом із незаконного обігу вилучили підакцизних товарів на суму 7,9 млн грн, завдяки чому упереджено втрати бюджету від ненадходження акцизного податку в сумі понад 2,5 млн гривень.
Триває досудове розслідування.
Всього з початку року працівники податкової міліції області з незаконного обігу вилучили незаконно виготовлених підакцизних товарів на суму 23,6 млн гривень. За результатами судового розгляду справ про кримінальні та адміністративні правопорушення прийняті рішення про конфіскацію фальсифікату на суму 8,9 млн гривень.

П’яний чоловік вистрілив собі у живіт на Тернопільщині

Серіал “Чорнобиль” сьогодні покажуть по українському ТВ