Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині відзначили 100-річчя тріумфу Галицької армії

dav

В неділю 9 червня 2019 року, до відзначення 100-річчя Чортківської офензиви в Чорткові провели спецпогашення марки, відкрили музей, презентували виставку, а також зробили презентацію ювілейної медалі та організували наукову конференцію .

dav

В приміщені єпархіального управління Бучацької Єпархії УГКЦ відбулося урочисте спецпогашення поштової марки та художнього конверту, присвяченої 100-річчю Чортківської офензиви. Отже, з 9 червня 2019 року, вводиться в обіг та вважається дійсною для оплати у всіх відділеннях поштового зв’язку в серії «Збройні формації Української революції 1917-1921 років» поштова марка – «Стрілець Української Галицької Армії» тиражем 130 000 примірників. Історичні поштові марки разом з листами розійдуться в 192 країни світу. Укрпоштою, також випущено конверт Першого дня, на якому представлено наступальну операцію Української Галицької Армії – Чортківську Офензиву, тиражем – 2 700 шт.
Спеціально для погашення поштової марки, за ініціативи Тернопільської обласної державної адміністрації та громадського об’єднання «Альтернатива Чортків» розроблено поштовий штемпель «Збройні формації Української революції 1917-1921 років. Чортківська офензива 100 років.Перший день. Premier Jour. 09.06.2019. Чортків,48501», створений нашим тернопільським художником Олегом Кіналем, він дійсний лише один день. В урочистому погашені марки взяли участь керівництво області та району, також були присутні запрошені гості із Львівщини. Під час вступних вітань, на заході презентували ювілейну медаль «Чортківська офензива.100 років.»

dav

Того ж дня, 9 червня в приміщені Єпархії відбулася Четверта наукова конференція «Чортківська офензива: звитяжна сторінка українського народу». Під час історичної дискусії науковців та громадських діячів відбулася презентація книги «Дух, що тіло рве до бою».У рамках святкування відкрили військово-історичний музей, та відбулася презентація виставки «Чортківська офензива». Тут можна ознайомитися з фотографіями та документами початку 20 ст., дізнатися багато цікавої інформації про перебіг подій того часу.
Серед величних тріумфів Української Галицької Армії особливо вирізняється червневий наступ 1919 року, який увійшов в історію під назвою «Чортківська офензива». Ця військова операція продемонструвала силу, витримку та волю українського народу до перемоги, його звитягу і мужність.
Маріна Дашкевич

Зеленський прийде на засідання Конституційного Суду (ВІДЕО)

Експерти приїдуть в Підгайці, щоб розворушити процес створення ОТГ