Порошенко прокоментував перші кроки Зеленського

Колишній Президент вважає, що Зеленський не дотримав норм Конституції.
Про це він сказав під час звернення до журналістів.
“Це природне бажання президента України мати більшість у Верховній Раді… Верховну Раду можна розпускати не тоді, коли забажається президенту, навіть коли це для нього потрібно, а тоді, коли є вичерпний перелік підстав для таких дій президента”, – сказав він.
Порошенко нагадав, що в Конституції є дві умови: відсутність коаліції і неможливість розпуску Ради за 6 місяців до закінчення терміну повноважень нового парламенту.
“На жаль, Конституція не була дотримана. Ми бачимо, що почала діяльність команда з порушення Конституції. Це точно не може не викликати занепокоєння”, – сказав Порошенко, додавши, що його команда попри все готова до виборів.
Порошенко також розповів, що найближчим час проведе з’їзд партії на якому проведуть “серйозний ребрендинг” і оновлення партійного списку.
“Те що сьогодні відбувалося у Верховній Раді, коли тишком-нишком за дуже прискореним темпом намагалися змінити виборче законодавство, при чому змінити його на користь закритих списків, змінити його для того, щоб проходили нікому невідомі секретарки, водії, охоронці, – це точно не є виборчою реформою і точно не є тим, чого потребує Україна”, – сказав Порошенко.

Микола Галас

This website uses cookies.