Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У 2019 році прогнозують ріст цін на квартири через здорожчання будматеріалів

Зростання вартості будівельних матеріалів і монтажно-будівельних робіт призведе до зростання цін і на житлову нерухомість. Про це повідомляють будівельні компанії України.

Як зазначає портал Монітор Інфо, у лютому порівняно з минулим роком, вчергове зросли ціни всіх будівельних матеріалів. Цемент подорожчав на понад 10 %, тирсоплита – на 8 %, матеріали для будівництва стін і димоходів – майже на 20 %, термоізоляційні матеріали – на 3,9 %, матеріали для облаштування навколобудинкової території – на 4,2 %.
Експерти кажуть, цьогорічна ціна цементу та виробів з нього матиме опосередкований вплив на ціну нерухомості, проте покупець її відчує лише в наступному році, коли прийматимуться в експлуатацію будинки, які будуються зараз.
Але ціна будматеріалів є лише однією з причин зростання цін на квартири. На кінцеву вартість мають вплив і зростання ціни будівельних робіт та на землю.
Як зазначають у будівельній компанії Матла, на жаль, на сьогоднішній день забудовники не можуть впливати на ціну будматеріалів та на підвищення заробітних плат через відтік робітників у країни Європи. Вартість квадратного метра, крім матеріалів і самих робіт, формують витрати на землю, проект, мережі та інше. З огляду на постійне подорожчання енергоносіїв і зростання заробітної плати, нерухомість в подальшому буде тільки дорожчати.

У Тернополі пройшов марш до Дня Героїв

Тернопільські баскетболісти змагаються за бронзові медалі чемпіонату України