Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Зеленського розкритикували за вибір дати інавгурації

Запропонована переможцем президентських виборів Володимиром Зеленським дата інавгурації – 19 травня – збігається з Днем пам’яті жертв політичних репресій.

Через це в мережі назвали вказаний день невдалим для вступу на посаду президента, закликавши український парламент призначити захід на інше число.

Директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович зазначив, що 19 травня – “траурний день, у який проводяться жалобні заходи по всій Україні, обмежені розважальні заходи і розважальне мовлення на ТБ”.

Із такою ж риторикою виступив громадський активіст Андрій Смолій. “Це День пам’яті жертв політичних репресій. По всій країні буде день жалоби і чорні стрічки на прапорах… Вимагаємо припинити маніпуляції і знущання над пам’яттю про наших загиблих”, – написав він на сторінці у Facebook.

Інтернет-користувачі засипали Зеленського образами за такий вибір дати, проте знайшлися й ті, які підтримали його і відзначили, що інавгурація президента є не розважальною, а офіційною подією.

Відзначимо, Верховна Рада України визначиться з точною датою проведення інавгурації 14 травня.

Обраний президент запропонував народним депутатам проголосувати за 19 травня, однак під час зустрічі з парламентом політиками обговорювалася можливість проведення інавгурації на іншу дату – 28 травня.

Нагадаємо:

  • До процедури інавгурації обраного президента України Володимира Зеленського внесуть нову особливість, якої раніше не було.
  • Букмекерська контора приймає ставки на місце проведення інавгурації Зеленського, а також на ймовірність імпічменту або відставки президента в перші 100 днів із моменту вступу на посаду.
  • Згідно з даними, виявилося, що найбільш імовірною сценою для інавгурації є Верховна Рада – коефіцієнт 1,05. Але розглядаються і більш нестандартні варіанти, ймовірність того, що Зеленський вибере інше місце для проведення урочистостей – 3,00.

Джерело: “obozrevatel”.

ДТП на Тернопільщині: водій в’їхав у бетонну огорожу (ФОТО)

На Тернопільщині велосипедист на “Україні” протаранив 18-річного мотоцикліста