Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Депутати прикриваються роботою в округах та комітетах, а насправді зайняті відпочинком та власним бізнесом, – Солонтай

Відомий політичний експерт Олександр Солонтай у Facebook прокоментував ситуацію з призначенням дати інавгурації нового Президента.
“Про поточний політичний момент:
1. Я проти розпуску Верховної Ради. Це суперечить державним інтересам;
2. Нову Верховну Раду слід обирати за відкритими списками. Якщо залишити старі виборчі правила, то набагато кращої ради не буде.
Може й гіршу отримаємо!
3. Особисто я за інавгурацію в будь який день, і 19, і 28 травня, байдуже. Якщо 19 травня, то новий Президент має долучитися до заходів вшанування жертв політичних репресій;
4. Якщо Верховна Рада боїться розпуску, то хай голосують за безпечну для себе дату, в межах закону. Але досить говорити про те, що взагалі не варто дискусії. Слід ухвалити потрібні закони, а не безкінечно обговорювати дату і розпуск;
5. Найбільше, особисто я проти кричущої непрацездатності Верховної Ради, відсутності бажання у депутатів ухвалювати потрібні для України закони. Вони не зрозуміли, що 73% – це не тільки проти Порошенка, але й проти всієї політики, яку якраз найбільше демонструє Верховна Рада!
6. Це ганьба, що весь наступний тиждень Верховна Рада не працюватиме. Депутати прикриваються роботою в округах та комітетах, а насправді зайняті відпочинком та власним бізнесом. Вже 2-3 травня мільйони українців виходили на роботу, люди працюватимуть і далі, а депутати ні;
7. Україні потрібна дієва Верховна Рада, а не ця ганьба. Зараз слід посилено працювати над законами про імпічмент та повноваження Президента, про відкриті списки, про недоторканність, правила роботи Верховної Ради тощо! Шкода, що цього не розуміє більшість депутатів.
Підсумуємо.
Верховну Раду, яка працюватиме, ухвалюватиме закони, які потрібні Україні, не розпустять, навіть якщо ці закони не будуть подобатися Зеленському. І навпаки, чим довше Верховна Рада відпочиває, тим гірша ситуація і для України, і для самих депутатів. І взагалі, який сенс в таких бездіяльних депутатах, які хочуть знову переобратися, неважливо на чергових, чи позачергових виборах?” – робить висновок Олександр Солонтай.

На Тернопільщині спалах африканської чуми свиней

У київського “Динамо” буде новий тренер?