Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Втрачені життя, понівечені тіла та скалічені долі дітей: невтішна ситуація по ДТП на Тернопільщині

Втрачені життя, понівечені тіла, а також скалічені долі рідних та дітей, які через чиюсь недбалість лишилися батьків та стали сиротами. Усе це – наслідки безпечності та байдужості водіїв та пішоходів.

Невтішна ситуація не лише по Україні, але й в Тернопільській області зокрема. За чотири місяці 2019 року на дорогах нашого краю правоохоронці зареєстрували 667 дорожньо-транспортних пригод, в який 23 людини загинуло, а 173 отримали травми.
Ці цифри, каже Богдан Шуляр, начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в області, вищі в порівнянні з 2017 та 2018 роками. На 28 відсотків зросла кількість смертельних випадків на дорозі і на 4 відсотка число травмованих.
Сімнадцять осіб загинуло на місці автопригод, двоє не доїхало до лікарні, а ще четверо померли від отриманих травм в медзакладі.
За словами слідчих, найчастіше люди гинуть в аваріях в результаті зіткнень автотранспорту та при наїзді на пішохода.
Богдан Шуляр стверджує, що найпоширеніші порушення серед водіїв – це порушення правил маневрування й проїзду перехресть, перевищення швидкості, недотримання дистанції та виїзд на смугу зустрічного руху. Серед лідерів і керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.
– На території Тернопільської області зареєстровано 87 ДТП, у яких водій перебував у нетверезому стані, – розповідає начальник Управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук. – Працівники управління патрульної поліції за січень-квітень 2019 року склали 262 протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 130 КУпАП (керування транспортним засобом особами, які перебувають у стані сп’яніння).
Зросла у цьому році і кількість аварій за участю дітей – це 25 автопригод, в яких четверо діток загинуло, а 24 отримали травми.
Суть вислову: “пішохід завжди правий, але не завжди живий” іноді доходить занадто пізно. Чимало людей гинуть або отримують травми, перебігаючи чи переходячи дороги в недозволених місцях, часто переходять дорогу, не переконавшись у безпеці або дивлячись в гаджети. Причиною аварій за участю пішоходів може стати також погана видимість. Тому в темну пору доби пішоходи повинні мати на своєму одязі світовідбиваючі елементи, аби водії могли заздалегідь їх побачити.
Пам’ятайте, життя одне і його не варто втрачати, порушуючи правила дорожнього руху!

На Тернопільщині нахабний злодій спочатку викрав у чоловіка вудочки, а потім прийшов ними рибалити на його ставок

Небезпека у Тернополі: у центрі знайшли 50-ти кілограмову боєздатну бомбу (ФОТО)