Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі пройшов марш до Дня Героїв

Тисячі жителів міста вийщли вшанувати українських героїв у вишиванках.
Центральними вулицями міста у вишиванках пройшли близько п’яти тисяч осіб, серед яких – учні всіх тернопільських шкіл, студенти, військовослужбовці, представники влади та громадськості.
Учасники ходи у вишиванках стартували біля бульвару Данила Галицького, йшли через проспект Степана Бандери до площі Героїв Євромайдану. Очолював колону урочистий військовий оркестр, Герої російсько-української війни, військовослужбовці з різних спецпідрозділів ЗСУ.
Після завершення урочистої ходи тернополяни поклали квіти до монументів борців за волю країни. Завершилося дійство патріотичним концертом на площі Героїв Євромайдану. “У цей день ми згадуємо, вшановуємо та низько вклоняємось лицарям княжої доби, відчайдушним, славним козакам доби Гетьманщини, хоробрим і незламним воякам українських Січових Стрільців, Української Галицької Армії, Українській Повстанській Армії. У цей складний час для України ми не забуваємо про сучасних героїв, котрі виборювали суверенітет і незалежність для нашої країни ‒ це герої Небесної сотні та російсько-української війни!” ‒ наголошує міський голова Тернополя Сергій Надал.
Родзинкою відзначення Дня Героїв цього року стала театралізована історична реконструкція від членів Тернопільського осередку Всеукраїнської громадської організації «Сокіл».
Джерело: За Збручем

У Тернополі неповнолітній вкрав телефон у юного футболіста

У 2019 році прогнозують ріст цін на квартири через здорожчання будматеріалів