Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі активісти нагадали про покарання замовників вбивства Каті Гандзюк

Півсотні молодих тернополян вийшли на центральну площу міста, щоб вкотре привернути увагу суспільства на те, що замовники жорсткої розправи над Катериною Гандзюк – не покарані.
Учасники акції вимагали від новообраного президента Володимира Зеленського покласти край системному переслідуванню громадських діячів представниками старої влади та припинити саботаж правоохоронних органів у розслідуванні атак на громадських діячів в усіх куточках країни.
Акція почалася хвилиною мовчання за жертвами геноциду кримськотатарського народу. Як і десятки років тому, боротьба із системою і грубим порушенням прав людини для українців досі актуальні.
Всеукраїнська акція “Україна питає: хто замовив Катю Гандзюк?” відбулася одночасно у 40 українських містах: Києві, Білій Церкві, Ірпені, Обухові, Гатному, Вінниці, Луцьку, Нововолинську, Ківерці, Рожищі, Дніпрі, Костянтинівці, Слов’янську, Маріуполі, Торецьку, Бахмуті, Краматорську, Житомирі, Малині, Ужгороді, Запоріжжі, Бердянську, Івано-Франківську, Кропивницькому, Сєвєродонецьку, Львові, Новояворівську, Одесі, Миколаєві, Полтаві, Кременчузі, Рівному, Дубно, Сумах, Тернополі, Чорткові, Харкові, Херсоні, Черкасах, Чернівцях, Кам‘янці-Подільському, Чернігові.
Українство в Страсбурзі, Лондоні, Берліні, Празі, Брюсселі, Варшаві, Парижі та в містах Канади також долучилися до події.
За словами учасників подій, це – наймасовіший захід. Подібні події також були організовані українцями за останні роки.
Всеукраїнська акція та події в регіонах носять виключно мирний характер і організовані ініціативою друзів та близьких Катерини – “Хто замовив Катю Гандзюк?” у партнерстві з громадськими організаціями, рухами та об’єднаннями, і просто з небайдужими людьми.

Тернополянина визнали найкращим спортсменом України

Цей дощ надовго: на Тернопільщині прогнозують інтенсивні та рясні дощі